Zadarska policija kreće s intenzivnim nadziranjem prometa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Zbog negativnog trenda koji je rezultirao s devetero poginulih u 2020. godini
U navedene akcije će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema
Vedran KARUZA
Uređaji za nadzor brzine jedni su od najučinkovitijih policijskih oruđa

Nakon pozitivnog trenda povećanja stanja sigurnosti u 2019. godini došlo je do negativnog trenda od 1. siječnja do 28. srpnja 2020. godine, obzirom na ukupno devetero poginulih osoba u prometnim nesrećama u odnosu na isto razdoblje u 2019. godine kada su evidentirane ukupno četiri poginule osobe.

Posebno se želi naglasiti činjenica da je gotovo u svim prometnim nesrećama s poginulim osobama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi ili opojnih droga, a također i još uvijek nedovoljno istražen utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće, dok je za posljedice sudionika u najvećoj mjeri uzrok nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Osim navedenih kategorija sudionika u cestovnom prometu, evidentirano je i povećanje broja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači motocikala i mopeda. Također, se apelira i na roditelje da prije položenog vozačkog ispita ne kupuju djeci mopede te da vode računa o prevenciji situacija u kojima djeca i maloljetnici sa ili bez znanja roditelja upravljaju mopedima suprotno zakonskim uvjetima.

Slijedom svega navedenog, u cilju povećanja stanja sigurnosti cestovnog prometa, posebice smanjenja broja prometnih nesreća s poginulim osobama, policijski službenici Policijske uprave zadarske će u narednom vremenskom razdoblju do daljnjega, posebice u dane vikenda poduzimati intenzivne mjere, a koje će prvenstveno biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje motociklista i mopedista, kao i na tzv. "četiri ubojice u prometu - alkohol, brzina, mobitel i pojas", ali i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu."

U navedene akcije će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)