Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Došao Beck, a eto brzo i Dixona i Johnsona

Autor: Ivan Knežević

31.08.2008. 22:00
Došao Beck, a eto brzo i Dixona i Johnsona


Prvi Beckov trening u Zadru, očekuje se, trebao bi biti današnji poslijepodnevni u Višnjiku. U nekoliko dana Romell će se dobrano prilagoditi, a onda će doći Juby Johnson i Malik Dixon
 Danas je za košarkaše Zadra početak trećega pripremnoga tjedna. Prijašnjih godina u ova doba momčad bi bila negdje na planini a ove godine od toga ništa. Jer, kad se ide na planine, tamo ima zime – kaže jedna davna pjesma.
– Došao je Romell Beck – izvijestio je Giuseppe Giergia.
Ovaj igrač (ima i američku i meksičku putovnicu) jedan je iz skupine novih, jedan od šestorice. Igrao je u Italiji (Capo d’ Orlando) u momčadi koja je zamalo uhvatila Europu.
– Koliko sam informiran, sezonu je počeo u Vareseu, ali ga je nakon nekoliko kola otpisao Veljko Mršić. Potom je otišao u Capo d’ Orlando i zanimljivo je da je nakon toga Varese počeo tonuti i tonuti, a Capo d’ Orlando se polako uspinjao. Za jednu im je pobjedu izmakla Europa.
Po uobičajenom postupku danas će Beck ići na liječnički pregled.
– Takva je praksa. Ugovor se aktivira tek nakon obavljenog pregleda i nakon što se utvrdi da je sve u redu – podsjeća Aco Petrović.
Prvi Beckov trening u Zadru, očekuje se, trebao bi biti današnji poslijepodnevni u Višnjiku. U nekoliko dana Romell će se dobrano prilagoditi, a onda će doći Juby Johnson i Malik Dixon. Johnson će nakon četiri slobodnjačke godine u Zadru, u sljedećoj biti – oženjen. A što bi njemu bilo bolje nego (nekima) drugima!, smijulje se oženjeni suigrači. Neka i Juby malo osjeti kako je to živjeti u zatvoru … Uostalom, sad kad je oženjen gubit će manje vremena i energije na traženje dobrih – hamburgera.
– Dobro je što ćemo na najvećem dijelu pojedinačnih utakmica i na turniru u Italiji biti sa svima koji čine vanjsku liniju. Manje je dobro što ćemo u potpunom sastavu biti tek na turniru u Francuskoj – govori Petrović.
Kad je o oglednim utakmicama riječ, Zadar je u svoj program uvrstio čak četiri prije odlaska u Italiju. Sve četiri u Višnjiku, najavljeno je, bit će potpuno zatvorene za javnost. To je potpuno razumljivo i prihvatljivo jer momčadi jednostavno treba malo mira. A Zadar kao Zadar, kad bi Višnjik bio otvoren, ne bi se moglo živjeti od šušura (manje) i zlobnih komentara (više) jer … Gle onoga, nema pojma!, ili Možeš li ti pogoditi bačvu?, ili Tko te naučio tako voditi loptu?, ili Ajde sinko kući, nemaš pojma! i sve tako dalje u sličnom tonu. Onda je bolje da je sve u miru i da nestrpljivci malo grizu sami sebe sve tamo do 30. rujna kad je predviđena prva košarkaška neslužbena utakmica u Višnjiku. Suparnik se još ne zna.
Još samo crtica o Dejanu Ivanovu i o Todor Gečevskomu. Prvi odavno igra u natjecateljskom ritmu jer Bugarska iza sebe ima niz kvalifikacijskih utakmica za EP 2009. U subotu su Bugari pobijedili Italiju, Ivanov je dao 17 poena. Makedonci još nisu počeli, njima će prva utakmica u skupini biti u srijedu, 3. rujna protiv Latvije. Iz Makedonije javljaju da Gečevski nije igrao u dvjema pripremnim utakmicama u kojima su njegovi reprezentativni suigrači dvaput pobijedili Hemofarm.