Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dovršenje Centra “Mocire” do kraja godine

Autor:

31.08.2009. 22:00
Dovršenje Centra “Mocire” do kraja godine

Foto: Zvonko KUCELIN



Građevinski radovi na tri etaže su dovršeni. Sprovedeni su struja i voda i sve je ožbukano te se sada očekuju i završni radovi u unutrašnjosti, kaže Ivana Perić iz gradskog Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom, ističući kako se svi radovi odvijaju prema zacrtanoj dinamici


Izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj djece i mladih s posebnim potrebama “Mocire” napreduje prema predviđenom planu. Do sada su dovršene tri etaže zgrade, kojima predstoji uređenje unutrašnjosti. Podignuta će biti još dva kata, a planirani rok dovršenja i dalje je kraj 2009. godine, doznajemo iz Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom u Gradu Zadru.
– Građevinski radovi na tri etaže su dovršeni. Sprovedeni su struja i voda i sve je ožbukano te se sada očekuju i završni radovi u unutrašnjosti, kaže Ivana Perić iz gradskog Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom, ističući kako se svi radovi odvijaju prema zacrtanoj dinamici. Prema sadašnjim saznanjima, napominje, opća gospodarska kriza nije utjecala na izgradnju pa bi planirano dovršenje usporiti moglo jedino vrijeme, odnosno ako ove jeseni bude većih kiša.
Realizacija Centra “Mocire”, projekta vrijednog 45 milijuna kuna, započela je potkraj 2007. godine, a novac za njegovu izgradnju osiguran je dijelom od strane Grada, a dijelom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
U centru će, podsjetimo, biti smješten dječji vrtić za djecu s poteškoćama u razvoju i osnovna škola za djecu s poteškoćama sa oko 100 mjesta. Planirano je i opremanje stacionara za osobe s težom retardacijom za oko 50 osoba, kao i radionice koje će biti prilagođene osobama s posebnim potrebama.
Izvođač radova je splitska firma Alkom d.o.o., a radovi se odvijaju pod stručnim nadzorom tvrtke Rijekaprojekt inženjering d.o.o.