Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Građane muči otkuda platiti udžbenike

Autor: Nives Rogoznica

31.08.2009. 22:00
Građane muči otkuda platiti udžbenike

Foto: Adam VIDAS



Saborska zastupnica i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović jučer je u prostorijama stranke na Trgu pet bunara na razgovor primala građane.
– Građani se žale na situaciju s udžbenicima koji više nisu besplatni, a što je velik financijski problem. Ne znaju kako će djeci kupiti udžbenike, da li da dignu kredit, što da rade. Na razgovor je došla majka troje djece koja ne radi, jednako kao ni njezin suprug, a uz to što ne zna otkud naći novac za kupnju udžbenika, upozorila je i na to da je u OŠ Petra Preradovića promijenjen popis udžbenika koji se koriste, što je dodatni problem, jer to znači da ne može dobiti rabljene, kazala je Antičević Marinović po završetku razgovora.
Ukupno je kod zastupnice SDP-a na razgovoru bilo 12 osoba, a kako je izvijestila, dvoje građana došlo je tražiti informaciju o tome kad će Grad graditi socijalne i stanove iz programa poticane stanogradnje.
– Ovo je pitanje koje građane jako zanima i koje stalno postavljaju, a postavljamo ga i mi iz SDP-a gradskim vlastima, napomenula je Antičević Marinović dodajući kako jednako često, pa tako i ovog putra, građani dolaze s pritužbama na sporost izdavanja građevinskih dozvola i sporost rada sudova, pri čemu je jedna osoba iznijela kako njegov predmet već dvije godine čeka da bude raspoređen sucu.
– Ljudi dolaze i upozoravaju na to kako se,  iako je izdavanje građevinskih dozvola već neko vrijeme pod Gradom, i dalje ne pravodobno rješavaju njihovi zahtjevi, dok krupni kapital može graditi gdje poželi, što i kad poželi. Također je došao čovjek s pritužbom kako ne može zaštititi svoju imovinu, a riječ je o tome da su na njegovoj zemlju u Ploči, bez njegove  dozvole i bez isplate naknade i provođenja postupka izvlaštenja, postavljene vodovodne cijevi, izvijestila je Antičević Marinović.