Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kad posložimo obranu krenut će i napad

Autor: Šime Ćurko

31.08.2009. 22:00
Kad posložimo obranu krenut će i napad


U prva četiri kola imamo tri gostovanja i stoga je nužno biti u optimalnoj formi već na početku sezone – kaže Paleka


Iza rukometaša Zadra Slada četiri su trening utakmice. Nakon dvije pobjede nad trećeligašem Ilovom (33:25, 30:19) Zadrani su bili domaćini i trokut turniru na kojem su još nastupila Kaštela i Solin. Momčad Roka Paleka pobijedila je i Kaštelane (32:26) i Solinjane (31:25) i s maksimalne četiri pobjede ulazi u nastavak priprema.
– Pobjede kao takve ne znače mnogo u ovakvim utakmicama. Ilova je protivnik koji je kvalitetom ipak lošiji, a i to su nam bile prve utakmice tako da se neki poseban dojam o našoj igri nije ni mogao dobiti. Kaštela i Solin su mnogo jače momčadi i analizirajući te dvije utakmice primjetno je da do početka sezone, a to znači još manje od dva tjedna, imamo što raditi – smatra Paleka pojašnjavajući što njegove igrače očekuje sljedećih dana.
– Kad je riječ o napadu u tom dijelu još ništa nismo radili. Primarna nam je igra u obrani i kad posložimo obranu bit će jednostavnije odrediti napadačku formaciju. Imamo dobre vratare s kojima mnogo toga može izvući iz obrane i taj dio moramo što bolje iskoristiti. Za napad se ne bojim jer s pravom obranom doći će i realiziacija.
Paleka je tako očito zadovoljan igrom Tomislava Balenta, novog vratara koji će minutažu dijeliti s Ivanom Cotom te Jakovom Svorcinom. A zadovoljio je i Marijan Bašić, vanjski igrač, donedavno član Crikvenice, za kojeg je Paleka potvrdio da je pojačati Zadar u novoj sezoni.
– Bašić je uptrebljiv na svim vanjskim pozicijama i u dvije je utakmice pokazao da će nam dobro doći. S njima je problem što studira u Rijeci, a budući da su mu u tijeku ispitni rokovi neće biti s nama na pripremama. Dogovoreno je da će nam biti na raspolaganju kad počne sezone, a trebao bi odigrati i još poneku pripremnu utakmicu. Treba će nam malo vremena za uigravanje s njim, no buduću da je riječ o kvalitetnom igraču vjerujem da će se brzo uklopiti u momčad.
Lista pojačanja neće završiti s Bašićem. Zadar još traži – kružnog napadača.
– Pivota moramo riješiti ovaj tjedan. Kako bilo, imamo potrebnu igraču širinu i kao se dobro uigramo vidjet će se kolika je naša stvarna snaga. Za sada nem nedostaje prvih nekoliko dana priprema koje smo izgubili, ali još ima vremana sve nadoknaditi. U prva četiri kola imamo tri gostovanja i stoga je nužno biti optimalnoj formi već na početku sezone – podvukao je Paleka.


 DO GORICE ČETIRI UTAKMICE




Zadar će do 1. kola (gostovanje u Gorici) odigrati još četiri utakmice. Za ovaj četvrtak (20 sati) Paleka je najavio domaću utakmicu s jednim slovenskim prvobeligašem. Dan kasnije nova međunarodna utakmice u Mocirama gdje dolazi ambiciozna Zenica sa Zlatkom Saračevićem na klupi. Već u subotu Zadrani će put Senja gdje će sudjelovati na turniru na kojem će odigrati dvije utakmice. I to je to. Jer vikend kasnije počinje Dukat prva liga.


 ČETIRI DOLASKA, TRI ODLASKA


Redove Zadrana tijekom ljeta pojačala su četiri igrača: Šime Humbolt, Tomislav Balent, Šime Markić i Tomislav Bašić, a u odnosu na prošlu sezonu zadarski dres više ne nose Ivan Mijolović, Siniša Meštrić i Damir Samaržija.