Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kod Getroa teško ozlijeđen pješak

Autor: Suzana Bandić

31.08.2009. 22:00
Kod Getroa teško ozlijeđen pješak

Foto: Filip BRALA



Teške i po život opasne ozljede zadobio je još uvijek neidentificirani pješak u dobi od oko 50 godina u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros na Jadranskoj magistrali, nedaleko od trgovačkog centra “Getro”.
Muškarca je, dok je prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu na kojemu je postavljen i semafor, osobnim vozilom marke “citroen berlingo” zadarskih registarskih oznaka, naletio 19-godišnji vozač koji se kretao iz smjera Bibinja prema Zadru.
Kako doznajemo, mladić je tek nedavno stekao pravo na upravljanje vozilom, odnosno položio vozački ispit, a u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.
Zadarska je policija dojavu o ovoj teškoj prometnoj nesreći i stradavanju pješaka zaprimila oko 10.30 sati. Teško ozlijeđeni muškarac odmah je prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je zbog težine ozljeda hospitaliziran. Prema neslužbenim informacijama, muškarac ima višestruke prijelome, podvrgnut je operativnom zahvatu, a njegovo stanje liječnici su okarakterizirali kao nestabilno i kritično.
Na mjestu gdje se dogodila nesreća policija je zatvorila promet radi očevida pa se sav promet u to vrijeme preusmjeravao zaobilazno preko luke Gaženica. Rezultati očevida trebali bi rasvjetliti okolnosti prometne nesreće te utvrditi tko je prošao u vrijeme dok je na semaforu svijetlilo crveno svijetlo.