Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za Široki bez promjena u momčadi

Autor: Ivan Knežević

31.08.2009. 22:00
Za Široki bez promjena u momčadi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Možda će se priključiti Damir Rančić, ali ako ga Jasmin Repeša ne uvrsti u 12 za EP u Poljskoj, čovjeku će trebati bar koji dan odmora


Idila… Ta se prispodoba sama od sebe nametnula kad je jučer ujutro čovjek zavirio u Višnjik prije početka jutarnjega treninga, potom i kad je promatrao nekih 15 minuta (po Sagadinovu naputku toliko vremena novinari mogu pribivati treninzima dok se ne odredi drugačije) što i kako rade igrači. I da prispodoba o idiličnosti bude još upečatljivija pobrinuo se jedan (bezimeni) mačić. Sirotan, izišao je iz velike dvorane, pa njuškao oko vrata dvorane za novinare, pa se vratio i zamakao u labirint ispod tribine na kojoj sjede novinari. Milo ga je pogledati bilo… A baš je sirotan i naivac, ne zna mačić da se na toj (novinarskoj) tribini prosipa najviše otrova…
No, pustimo mačića, već će se netko za nj pobrinuti. Igrači su, kako je i red, na vrijeme došli, pripremili se, jedan po jedan ili u malim skupinama izlazili na trening. Zato što jučer nije bilo Zmage Sagadina – otišao je na službeni put kaže klupska informativna služba – trening je vodio Tihomir Bujan.
– Radit ćemo do daljega u Višnjiku, a u četvrtak ćemo otputovati u Široki Brijeg – informira Bujan.
Sve je na papiru
Četvrta ogledna utakmica bit će baš u četvrtak, sa Širokim Brijegom čiji je trener Hrvoje Vlašić. Peta dan poslije, u petak (šesta nije u šestak nego u subotu) na širokobriješkom turniru, itd. Koliko je bilo shvatiti iz onog što je Bujan kazao, u Široki će isti ili gotovo isti sastav koji je bio i u Rogaškoj. Možda će se priključiti Damir Rančić, ali ako ga Jasmin Repeša ne uvrsti u 12 za EP u Poljskoj, čovjeku će trebati bar koji dan odmora. Na stranu špekulacije, one nisu uputne nego je dobro i pametno nešto iznijeti u javnost kad je sve sigurno, sa svih strana potvrđeno, kad instance kažu da je sve na papiru, itd. Uostalom, zašto sad kvariti idilu?
Dakle, iza Sagadinove momčadi jest jedno razdoblje, pred njom je sljedeće pripremno razdoblje, ono čijim će tijekom trener sa svojim suradnicima/pomoćnicima – što se kaže – brusiti igru i sportsku formu gurati uzlaznom putanjom. Nemamo razloga ili povoda sumnjati u Sagadinove dosadanje riječi (a instance iz kluba šute što znači da se slažu) kako su svi odrađeni treninzi i sve odigrane utakmice bile u skladu s onim što je planirano i programirano. Dakle, drugim riječima proizvodnja ide svojim tijekom, a ozračje je, ponoviti valja, idilično. Ono što je Sagadin višekratno govorio, potvrđivahu i igrači u svojim kratkim ili srednje dugačim izjavama što su objavljivane ili na klupskoj međumrežnoj stranici ili u drugim glasilima. Čak su se i najtvrdokorniji raznježili nad nekima od tih izjava, poput onih koje davahu Amerikanci, jedan prezimenom Downs, drugi prezimenom Plaisted, da su sretni i ponosni što će igrati u Zadru. Njihov put do slave, do slave kakvu oni žele, vodit će ih (i ) preko Zadra. Prozaične stvari poput novca, nije sad umjesno spominjati.
Pozitivno ozračje
Tekst je, pomni i dragi Čitatelju, nekamo odlutao, a Tebe zapravo zanima kakav bi mogao biti Zadar u novoj sezoni i kako će igrati Zadar u novoj sezoni. I kakve rezultate ostvarivati. I koliko publike privlačiti u dvoranu. Onaj tko želi vidjeti Zadar, a da ne otputuje u Široki ili kamo već, nek’ dođe 30. rujna u Višnjik. Bujan je jučer kazao da je za taj dan predviđena utakmica sa Širokim Brijegom. To je desetak dana prije prve službene utakmice, prije Union Olimpije (10. listopada) u NLB ligi. Tad bi Sagadin trebao imati sve igrače (dakle i Rančića i Boisu), a bit će vjerojatno poznato i koja će dvojica mlađih biti u prvoj momčadi na dvojnoj registraciji. Veliki navijač Zadra, što mu je jednostavno u krvi, nada se da će momčad koju je slagao Sagadin (nota bene, neke igrače je naslijedio temeljem ugovora) igrati i lijepo i atraktivno i korisno i – pobjednički. Da će u svakoj utakmici davati sve od sebe, a Bože moj, kadkad će dobiti, kadkad neće. Ono što je sigurno, jer nema izjava da jest, jest da do jučerašnjega dana ama baš nitko i ama baš ništa nije narušilo pozitivno ozračje (da ne spominjemo ponovno idilu), makar nad klubom (cijelim, kao subjektom) stoje neke oblačine u vidu tražbina igrača koji nosijaše majicu Zadra. I čiji je ponos isto bio velik jer su igrali u toj majici. Samo što duga ljubav traje ponajprije i ponajviše zbog čistih računa.
Evo, opet tekst odlutao… Poštovani Čitatelju, ovo je uglavnom sve što je novinar mogao izvući na temelju jučerašnjega svoga doživljaja prije i malo tijekom jutarnjega treninga u Višnjiku. Idila, naime, traži da čovjek utone u ugodu, da se uljuljka.
Novinar se samo nada da je onaj (bezimeni) mačić do podneva našao dobru dušu koja mu je ponudila šalicu mlijeka…