Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zajedno nakon dvadeset godina

Autor: Jurica Predovan

31.08.2009. 22:00
Zajedno nakon dvadeset godina

Foto: Jurica PREDOVAN



Veseli me što ste se uspjeli okupiti u ovako velikom broju nakon dvadeset godina, jer to je rijetkost. Nastojao sam vas zajedno s roditeljima usmjeravati na pravi put i vidim da sam u tome uspio, zaključio je prof. Vukić


Nakon punih 20 godina učenici Osnovne škole “Petar Zoranić” Nin, Područne škole Vrsi, opet su se okupili na prigodnom druženju i zajedničkoj večeri u restoranu “Karoca” u Vrsima. Proslavom završetka 8. razreda generacije 1989. godine okupili su se i ponovo sastali te se ovom prigodom okupilo 17 učenika, dok se troje nije odazvalo zbog prebivališta izvan Hrvatske. Da je dvadeset godina prošlo vrlo brzo, uvjerili su se izmjenjujući svoja životna iskustva. Inicijatori ovog okupljanja bili su Josipa Jordan, Ivica Nemarić Ćokolov, Frane Rončević i Mate Vukić.
Atmosfera je cijelu večer bila odlična, a oduševljenje je nastalo dolaskom profesora Šime Vukića koji je “izmamio” veliki pljesak. Da sve bude kao i nekad, uslijedilo je prozivanje učenika.
– Veseli me što ste se uspjeli okupiti u ovako velikom broju nakon dvadeset godina, jer to je rijetkost. Nastojao sam vas zajedno s roditeljima usmjeravati na pravi put i vidim da sam u tome uspio. Jako me razveselilo ovo naše okupljanje, zaključio je prof. Vukić.
Ispričane su mnoge (ne)zgode koje su obilježile njihove školske dane, a bilo je i priče gdje se danas živi, što se radi, koliko imaju djece…
Za dobru atmosferu pobrinuo se Mate Vukić Crni koji je na gitari odsvirao brojne hitove, a čast rezanja torte pripala je “najživahnijim” učenicima: Frani Rončeviću, Ivici Nemariću i Draženu Predovanu.
Na ovom veselom okupljanju bili su: prof. Šime Vukić, Josipa Jordan, Sanja Bukva, Snježana Kojić, Kristina Fantov, Lucijana Begonja, Ivanica Bukva, Marina Milutin, Davorka Radobuljac, Josipa Ćošić, Ivica Nemarić, Dražen Predovan, Mate Vukić, Stipica Milutina, Stjepan Velčić, Ante Perinić i Frane Rončević.