Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Načelnik Lončar pozvan na kavu pomirenja

31.08.2010. 22:00
Načelnik Lončar pozvan na kavu pomirenja


Na kraju pozivamo načelnika Lončara da dođe kod nas na kavu, ali mu ujedno sugeriramo da drugi put dobro razmisli prije nego bespotrebno pošalje policiju na bilo kojeg našeg mještanina, složili su se stanovnici Ninskog Dračevca koji su imali potrebu reagirati na riječi načelnika Lončara izrečene kao komentar na njihov istup zbog (ne)ulaganja u njihovo mjesto


Nezadovoljni izjavom i osvrtom općinskog načelnika Davora Lončara na stanje u njihovu mjestu, mještani Ninskog Dračevca žele odbaciti načelnikove tvrdnje jer ono što su oni govorili nisu izmišljotine, lažne objede i tendenciozne priče te da oni nisu buntovnici i osobe kojima je prvenstveni cilj ostvariti nikakve osobne interese, već naprotiv da oni žele ne samo razvoj i napredak svome mjestu već i svim drugim općinskim mjestima.
Bez spomen-ploče
– Naš uvaženi načelnik Davor Lončar govori da je u zadnje četiri godine kod nas uloženo oko 8 milijuna kuna, a da se pritom iz Ninskog Dračevca najmanje sredstava akumulira u općinsku blagajnu. Možda i je tako, ali to je samo kap u moru u odnosu na ono što se ulaže u druga mjesta. Ako su, primjerice, u Briševu izgrađeni društveni dom, dječji vrtić i drugi kapitalni projekti, onda bi se i kod nas moralo nešto raditi i graditi. Nismo mi krivi što nemamo neku tvornicu, gospodarsko-poslovnu zonu i tome slično i da smo ovako malo mjesto. Načelnik kaže da bi već izgradili nogostupe, ali da ima problema s vlasnicima zemljišta, a ja pitam kad je to on ili predsjednik našeg Mjesnog odbora Marijo Bevanda pristupio vlasnicima percela uz cestu i s njima ozbiljno razgovarao. Bevanda je čak jednom u svom stilu izjavio: ‘A tko vam je kriv da su vam kuće uz prometnicu’, kaže Dragomir Zekić dodajući da su uvrijeđeni i ogorčeni.
– Mi nemamo namjeru nikoga blokirati. Mi smo radišni i miroljubivi i u 21. stoljeću tražimo elementarne sadržaje, a to su pitka voda, koju nemamo te struja, telefon i drugi sadržaji kojih tobože imamo, ali ih u stvarnosti nemamo, kaže Dragomir Zekić.
Ratko Dadić otac poginulog hrvatskog branitelja Dalibora, ističe da je osim njegova sina i mladi sumještanin Predrag Zekić također položio život na oltar domovine.
– A nema grada i mjesta u Zadarskoj županiji i šire u Hrvatskoj u kojima se nije iskazalo dužno poštovanje poginulima, bar sa spomen-pločom, no to se ovdje kod nas još nije dogodilo. Od strane MO-a nam je rečeno da općina ima novca, ali da tobože nema slobodnog zemljišta u Ninskom Dračevcu. To nikako ne stoji kao i tvrdnja načelnika da mi ovdje nazočni želimo ovim putem ostvariti neke svoje prljave ciljeve, pojašnjava Dadić.
Joso Jole Stanić se uz ostalo osvrnuo na izjavu načelnika vezano za gradnju ceste od Briševa do Ninskog Dračevca.
– Svaka cesta danas je dobrodošla, ali ova o kojoj je riječ nama u ovom trenutku nije prioritet. Bolje bi bilo da nam se urede i prošire ulice kroz mjesto da mogu nesmetano prometovati autobusi i ostala vozila, čime bi u svakom pogledu bili sigurniji pješaci i školska djeca. To je samo bacanje prašine u oči, rekao je Stanić s čime su se u potpunosti složili svi, a posebno Nediljko i Šime Marasović, upozorivši i ovom prigodom na opasnost od nezaštićene 110 kW trafostanice u zaseoku Stanići.
Šime Stanić je kazao da nije zadovoljan s načelnikovim odgovorom te on uime većine mlađe populacije podržava svoje sumještane koji su, kako je istaknuo, iznijeli istinu.
– Smatram da bi se trebalo puno više pozornosti općinske vlasti u Poličniku posvetiti upravo mladima i djeci. Ako se nastavi na ovaj način, pitam se tko će u budućnosti ostati ovdje živjeti, istaknuo je Stanić.
Najviše gorčine iznio je bivši načelnikov suradnik Tihomir Krapić.
Nisu buntovnici
 – Nitko od nas ovdje okupljenih nema nikakvih osobnih interesa. Ako ih itko ima onda su to načelnik Davor Lončar i pojedini članovi našeg Mjesnog odbora. Nije istina da je sa svojim suradnicima uvijek otvoren za razgovore i dogovore. Mi smo ga pozvali u trećem mjesecu da dođe ovdje no nije se još udostojio to učiniti. Ja sam član HDZ-a i bio sam u dva mandata član poglavarstva te u jednom mandatu općinski vijećnik, tako da sve što ću reći ne govorim napamet. Dobro mi je poznato na koji način funkcionira Općina i kako se raspoređuje općinski novac. Držim da bi naš MO s predsjednikom Marijom Bevandom, koji je inače dobar, a kojega smo mi birali, morao dati neopozivu ostavku rekao je Krapić, dodajući da ga je zaboljelo što je, nakon onog što su iznijeli u javnost, načelnik Lončar poslao Policiju na njega.
– Valjda se bojao da ću ja organizirati bunt u mjestu prilikom otvaranja vodovoda, što je učinjeno u petak u sklopu Dana općine Poličnik. Ljubazni djelatnici Policije tom su me prilikom uz ostalo pitali: ‘Krapiću, planirate li vi nekoga fizički napasti?’ Ja sam im odgovorio da ja nisam nikada nikoga napao i da nisam buntovnik, da živim sa svojom obitelji u miru. Ja nemam ništa osobno protiv načelnika Lončara, ali imam protiv maćehinskog odnosa općine Poličnik prema Ninskom Dračevcu. To je bio moj odgovor, nakon čega su se djelatnici Policije ljubazno rastali sa mnom, ispričao je Krapić.
Premda nezadovoljni i ogorčeni mještani su ipak poručili načelniku Davoru Lončaru i njegovim suradnicima da su im svima vrata Ninskog Dračevca otvorena u svaka doba.
– Na kraju pozivamo načelnika Lončara da dođe kod nas na kavu, ali mu ujedno sugeriramo da drugi put dobro razmisli prije nego bespotrebno pošalje policiju na bilo kojeg našeg mještanina, složili su se stanovnici Ninskog Dračevca koji su imali potrebu reagirati na riječi načelnika Lončara izrečene kao komentar na njihov istup zbog (ne)ulaganja u njihovo mjesto.