Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Finale najjadranskijeg showa

31.08.2011. 22:00
Finale najjadranskijeg showa


Grad Biograd opet je dobio priliku pokazati svoje gostoprimstvo, a i potvrditi svoj status u hrvatskom turizmu. Jadranske igre su moderno izdanje nekad mega popularnih Jadranskih susreta koji su se održavali po našoj lijepoj obali. U nedjelju, 4. rujna, Biograd će biti domaćin finala ovog showa čija je osnova natjecanje turističkih naselja po obali u tradicionalnim igrama.
Svi koji su u blizini Biograda pozivaju se da navrate na bazen Ilirije d.d. i prate završnicu showa. Ulaz je besplatan, a događanja počinju u 18.30 sati s animacijskim programom. U vatrenoj završnici nastupit će četiri najbolje ekipe, Primošten, Matulji, Solin i Vranjic. Predstavnici svojih regija duž jadranske obale (u “zadarskoj” je pobijedio Primošten), odmjerit će snage i boriti se za glavnu nagradu – vatrogasno vozilo.
Dolazak su potvrdili i mnogobrojni uzvanici na čelu s ministrom Damirom Bajsom, direktorom HTZ-a Nikom Bulićem, a dolazak najavljuju i čelnici HGK-a, HOK-a te, naravno, svi načelnici, gradonačelnici i direktori TZ-a mjesta domaćina ovogodišnjih Jadranskih igara. Komentatori i voditelji kroz igre bit će Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor i Rene Bitorajac, a uživo će se prenositi putem HTV-a 1.
Za vrijeme trajanja Jadranskih igara promocijom tradicijskih i umjetničkih obrta te domaće radinosti bit će predstavljen i projekt Vrijedne ruke. Organizatori Jadranskih igara 2011. su tvrtke Adria Events Agency i 5/ Group, generalni pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH uz partnere projekta HRT, Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), Hrvatsku obrtničku komoru (HOK) i Hrvatsku turističku zajednicu (HTZ).