Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Moramo puno više raditi

31.08.2011. 22:00
Moramo puno više raditi


Prvi poraz u pripremama za novu sezonu košarkaši Borik-Puntamike doživjeli su u Sinju. Alkar je u drugoj četvrtini stekao dvoznamenkastu razliku i održavao je tijekom cijele utakmice. Obje momčadi igrale su bez nekoliko važnih igrača, domaći bez Slavka i Mirka Modrića te Župića, a gosti bez Nikole Blaževića, Petra Marića i Marina Grabovca.
– Alkar je bio mnogo agresivniji od nas i dominirao je u skoku. Uz to, bili su mnogo precizniji u šutu pa mogu reći da je rezultat realan pokazatelj odnosa snaga na ovoj utakmici. Potvrdilo se ono što sam rekao u najavi, jer su im najbolji igrači bila trojica novih, Bubalo, Tešija i Gaurina – kaže Neven Plantak.
Trener Puntamičana u najavi je rekao da očekuje da će Sinjani, s obzirom na odlaske i dolaske igrača, ostati na istoj kvalitativnoj razini od prošle sezone.
– Imaju kvalitetnu momčad i zasluženo su uvjerljivo pobijedili. Mi nismo bili na pravom nivou što se tiče agresivnosti i skoka. Na nama je sada da nastavimo raditi, jer smo kvalitativno lošiji nego lani. Moramo puno više raditi i novi igrači moraju puno brže usvajati taktičke elemente, jer inače neće biti dobro.
Plantak posebno ističe.
– Obrambeno i skakački za sada ne djelujemo dobro. Šut može varirati, ali agresivnost u obrani i skok ne smiju biti upitni. Brine me što nismo imali agresivnost kao u prve dvije pripremne utakmice i to se ne smije ponavljati.


ALKAR – BORIK 92:70


(24:24, 25:10, 23:18, 20:18)
BORIK-PUNTAMIKA: Mičić, Mrkić 8, Segarić, Čakarun 12, Banić 4, Pešut 13, Marin 5, Vidaković 13, Jurjević 7, Šarlija 8.




Široki bolji od Splita


U pripremnoj utakmici Široki je na Pecari pobijedio Split s uvjerljivih 88:60. U redovima pobjedničkog sastava Darko Planinić je postigao 17 poena, Josip Naletilić 12, a Jakov Vladović, Fran Pilepić i Željko Šakić po 10. Splićane je predvodio Josip Sobin s 22 poena, Ivan Mimica je dodao 12, a Toni Katić 10.