Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tinejdžerica se propucala kraj srca zbog nesretne ljubavi

31.08.2011. 22:00
Tinejdžerica se propucala  kraj srca zbog nesretne ljubavi


Djevojka (16) u srijedu nešto iza ponoći nakon razgovora s bivšim mladićem uzela je očev pištolj, otišla do obližnjeg parka, sjela na klupu i propucala se kraj srca. Život joj je spašen brzom intervencijom liječnika i operativnim zahvatom nakon kojeg se uspješno oporavlja
Na zadarskom odjelu JIL-a uspješno se oporavlja 16-godišnja djevojka koja si je u srijedu u noći, zbog nesretne ljubavi, hicem iz pištolja pokušala oduzeti život. Tragovi krvi na klupi u biogradskom Parku hrvatskih velikana i u srijedu ujutro svjedočili su o nemilom događaju. Djevojka je s pištoljem u ruci na klupu u parku sjela svega 40-ak minuta iza ponoći, prislonila ga je na lijevu stranu prsa i povukla okidač. Metak joj je prošao centimetar od srca i zaustavio se u stražnjem dijelu prsnog koša. Pucanj i jauk čuo je jedan biogradski policajac koji je djevojci prvi pritekao u pomoć. Našao ju je u polusvjesnom stanju s prostrijelnom ranom na ramenu, a tik do nje ležao je pištolj. Policajac je odmah pozvao Hitnu medicinsku pomoć koja je djevojku prevezla na Odjel kirurgije Opće bolnice u Zadru.
Metak joj prošao kraj srca
– Djevojka je operirana, metak joj je izvađen i prema našim saznanjima njezino zdravstveno stanje je stabilno – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske koja cijeli slučaj još uvijek istražuje. Slično kažu i na zadarskom JIL-u gdje se djevojka oporavlja, no predstoji joj još jedna operacija zbog toga što joj je metak ozlijedio živčani sklop lijeve ruke.
– Rekli su nam da još uvijek nije sigurno što će joj biti s rukom, ali nadamo se najboljem. Najvažnije je da je živa i da se uspješno oporavlja – ispričali su nam roditelji ozlijeđene tinejdžerke koje smo zatekli pred JIL-om. Majci je to bio drugi posjet jučer, a ocu treći.
– On je cijelu noć tu dežurao dok je trajala operacija, a jutros smo ju kratko samo obišli zajedno. Nije mogla s nama razgovarati, već nam je samo očima dala znak da nas je vidjela – priča vidno potresena majka tinejdžerice kroz suze. Sretna je, kaže, što je sve ipak sretno završilo, a da se uopće moglo dogoditi, ni njoj, a ni njezinu suprugu nije bilo niti na kraj pameti.
– Ona je već ranije s tim dečkom imala nekih problema, ali su ih nekako rješavali. Ja i moj suprug u početku tu vezu nismo odobravali, jer smo smatrali da je premlada i da joj na prvom mjestu treba biti škola. Teško je to podnosila pa smo joj popustili, ali smo stalno razgovarali s njom jer je jednom prilikom čak bila i popila tablete nakon svađe s njim – prisjećala se majka početaka veze njezine tada tek 13-godišnje kćeri, sa četiri godine starijim mladićem iz okolice Biograda.
– Nedavno su se ponovno bili razišli i rekla mi je da sam u pravu, da nitko nije vrijedan njezina života i zdravlja. To su te pubertetske godine pa sam stvarno mislila da će sve biti u redu i da je konačno sve to stavila na svoje mjesto. Tako je izgledalo i sinoć prije negoli je otišla iz kuće. Suprug je spavao, a nas dvije smo sjedile i pričale malo. Stavila je sportsku odjeću svog starijeg brata sušiti i rekla mi da se raduje boksačkom turniru u subotu na kojem i on sudjeluje. U tom trenutku zazvonio joj je mobitel. Samo se javila i rekla mi: “Mama, idem samo na deset minuta još nešto raščistiti s njim. Odmah se vraćam” – priča majka. Pokušala ju je nazvati na mobitel, ali je bio isključen što ju je zabrinulo. U tom je trenutku u kuću ušao njen srednji sin sa svojom djevojkom pa ga je poslala u potragu za sestrom ne slutivši ni najmanje ono što je potom uslijedilo. Desetak minuta kasnije došao je i najstariji sin koji radi kao zaštitar.
– Sin mi je rekao da se nešto dogodilo na trgu, da je policija sve ogradila i da je čuo hitnu, a u tom trenutku vratio se mlađi i rekao mi: “Mama, on ju je dovezao do kafića i iskrcao tamo”. Probudila sam supruga, a on se odmah sjurio u kafić – priča potresena žena, a njen suprug dodaje kako je odmah vidio otvoren ormarić i da nedostaje pištolj.
Nakon razgovora s mladićem uzela pištolj
– Imao sam taj pištolj još od rata, ali nisam znao da ona zna za njega. Nikad ne bih pomislio da bi posegnula za njim – kaže otac dodavši uz uzdah kako bi njegova kći pronašla neki drugi način da nije bilo tog pištolja.
A zbog čega je njihova kći digla ruku na sebe, roditelji ni jučer nisu mogli dokučiti.
– Sve se odvilo u svega pola sata. Izašla je, razgovarala s njim, a što joj je on rekao, što je to njoj bilo toliko strašno da se, nakon što je izašla iz njegovog auta odlučila na tako strašan čin, to nitko od nas ne zna – ističe majka 16-godišnjakinje dodavši kako je zapravo konkretan razlog trenutačno ni ne zanima, već samo oporavak njezine kćeri.