Mustać ima 15 dana za papirologiju i dozvolu Ministarstva za sklonište za pse u Privlaci

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Prosvjed mještana ispred vijećnice

Od utemeljenja općine Privlake među privlačkom javnošću nije vladao toliki interes za održavanjem i ishodom sjednice Općinskog vijeća kao što je to bio slučaj sa zadnjom izvanrednom sjednicom koju je sazvao predsjednik Dalibor Glavan.

Privlakom se, naime, proširila nigdje službeno potvrđena vijest kako njihov sumještanin dr. vet. Josip Mustać na sjevernoj strani mjesta na lokalitetu Busje u blizini mora na vlastitoj poljoprivredno-šumskoj parceli veličine 1.500 metara četvornih te 500-tinjak metara od prvih kuća Turističkog naselja Sabunike, gradi azil za pse u kojeg bi se u skoro vrijeme trebalo iz nelegalnog azila na Žmirićima u Zadru preseliti između 300 i 500 pasa.

Takva vijest je na noge digla vlasnike kuća i apartmana Turističkog naselja Sabunike koji su protiv navedene Mustaćeve nakane prošlog tjedna prosvjedovali ispred općinske vijećnice. Nakon toga u medijima se oglasio i sam investitor Mustać koji javnosti odaslao jasnu poruku kako on ne gradi azil, već sklonište za pse u kojemu će maksimalno obitavati 60 pasa kojie neće eutanizirati, već im se nastojati pronaći novi dom.

Sjednici su nazočili i općinski čelnici predvođeni načelnikom Nevenom Begonjom, a odazvao se investitori navedenog objekta dr.vet. Josip Mustać. Mada nisu bili pozvani pred njen početak sjednice ispred općinske zgrade okupila se skupina nezadovoljnih stanovnika TN Sabunike i nekolicina mještana Privlake, uglavnom onih čije zemljišne parcele graniče sa parcelom dr. Mustaća.

-  U zadnja tri dana nazvali su me ljudi koji nemaju veze s Privlakom i koji su visokopozicionirani u Zadarskoj županiji da azil seli u Privlaku. Svjesni smo činjenice da političke elite u Zadru se žele riješiti azila. Svi vijećnici zatrpani su telefonskim pozivima na ovu temu. Mi ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti dolazak azila iz Zadra, kazao je Glavan.

Vijeće je nvestitoru dalo rok od 15 dana da svoj prvotni zahtjev nadopuni Idejnim rješenjem sa kompletnom papirologijom koju je odaslao Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva te da sastavni dio te dokumentacije bude osobna izjava koju će dr. vet. Josip Mustać pod materijalnom i moralnom odgovornošću potpisati kod javnog bilježnika da neće doći do preseljenja azila s prostora Žmirići na prostor općine Privlaka, odnosno u navedeno prihvatilište za pse

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno