Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Benzinske postaje rastu brže od gljiva nakon kiše

31.08.2016. 22:00
Benzinske postaje rastu brže od gljiva nakon kiše


Na području Zadarske županije “zasijane” su 33 benzinske postaje, a u tijeku su radovi na još dvije. U Polači, na pola puta od Ininih benzinskih postaja u Biogradu na Moru i Benkovcu, u finalnim radovima je 34. po redu postaja. Investitor je Marijan Golem iz tvrtke Golemi – Vrana.
Milivoj Župan iz Zemunika Gornjeg, vlasnik tvrtke Okvir d.o.o. gradi 35. po redu postaju na zadarskom području, točno na zemuničkoj Tromilji, pokraj državne ceste D502 koja preko Zemunika vodi prema Smilčiću i brze četverotračne prometnica Gaženica – čvorište Zadar 2, nasuprot raskrižja ceste prema Škabrnji i Benkovcu.
– U tijeku su početni građevinski radovi na benzinskoj postaji Tromilja istok. Ovo je za našu općinu izuzetno značajan projekt, koji će otvoriti 10-ak novih radnih mjesta, nadam se djelatnika s ovog područja, kazao je Šime Vicković, donačelnik Općine Zemunik Donji.
Nakon dugogodišnjeg monopola Ine, posljednjih godina benzinske postaje u Zadru se grade “punom parom”.Posljednje dvije benzinske postaje koje su se otvorile su RI Petrol na Jadranskoj magistrali na ulazu u Zadar iz pravca Splita, te benzinska kod silosa Tvornice kruha, investitora Tri Bartula (Bartol Burčul) koji benzinske postaje ima u Galovcu i na zadarskoj zaobilaznici u Ulici Hrvatskog sabora. Sljedeća, 36. po redu, gradit će se na ribarskom dijelu Luke Gaženica. U najavi je i izgradnja benzinske postaje u Poličniku.