Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uvjete ne ispunjavaju Ganzulić, Vrsalović i Gladović

01.09.2018. 16:07
Uvjete ne ispunjavaju Ganzulić, Vrsalović i Gladović


– Turistička zajednica Grada Zadra izvijestila je javnost o imenima kandidata na natječaj za direktora Turističke zajednice Grada Zadra, napominjući kako sedmero njih ispunjava uvjete. U TZ-u nisu naveli imena onih koji nisu ispunili uvjete natječaja, no saznali smo o kome je riječ.
Uvjete za čelno mjesto Turističke zajednice tako ne ispunjavaju: Branko Ganzulić, Stjepan Vrsalović i Vlatko Gladović. Uvjete pak ispunjavaju: Hrvoje Anić, Šime Šokota, Iva Bencun, Željka Benčik, Mario Paleka, Jure Javoran i Josip Filipović.
Ganzulić je u molbi naveo kako je radio šest godina u Carini, no time ne ispunjava uvjet o tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma, kako traži natječaj. Nije ga obeshrabrila ni činjenica da nije prošao ni na zadnjem natječaju za direktora TZ Grada na kojemu je zapsolen Ante Rados.
No, njegova prijava otkriva i to da Ganzulić nije zadovoljan mjestom na koje ga je nedavno zbrinula stranka, onom pravnika u gradskoj firmi Tržnica Zadar, pa je poslao još jednu u nizu molbi za novo radno mjesto u gradskim ili županijskim tvrtkama, a nakon što je napustio privatnu odvjetičku praksu.
Naime, HDZ-ovac Ganzulić jedan je od najdugovječnijih kandidata na gotovo svim gradskim i županijskim natječajima, pa se je javio čak i za mjesto direktora Košarkaškog kluba Zadar, direktora Doma za stare kod Sfinge, ravnatelja Lučke uprave Zadar, pročelnika ureda Županije, uz već spomenuta dva natječaja za direktora TZ Grada. Ganzulić je inače bio predsjednik Turističkog vijeća u dva mandata, ali to je njegovim članovima očito bio nedovoljan argument da ga puste dalje.
Kandidatima sada predstoji prezentacija programa rada Turističke zajednice za narednu kalendarsku godinu, a TZ će dotad od Ministarstva pravosuđa dodatno zatražiti za svakog kandidata potvrdu da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje.
Slijedi i dodatna provjera prijava svih kandidata kako bi se utvrdilo koji kandidati konačno ispunjavaju sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.


Kao iskustvo naveo – posao stjuarda u Dubaiju
U molbama za direktora TZ Grada bilo je i pomalo bizarnih detalja kojima su neki kandidati zacijelo pokušali ostaviti dojam na članove Turističkog vijeća ili pak nadomjestiti traženo iskustvo u turizmu, pa je tako jedan kandidat napisao da je bio stjuard u zrakoplovu tvrtke iz Dubaija, što je naravno Turističkom vijeću teško provjerljivo.
Drugi je pak molbu napisao kemijskom olovkom, ne mareći pritom niti za pravopisne ni stilske pogreške. Na natječaj se javio i kandidat iz Rijeke, poznat po tome da se javlja na gotovo sve natječaje širom Hrvatske, čak i one za koje već zna da ne ispunjava uvjete.