Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

MALI NOGOMET Spektakl zadnje večeri, Tin dominirao u finalu

31.08.2019. 10:00
MALI NOGOMET Spektakl zadnje večeri, Tin dominirao u finalu


Dva tjedna i 120 sastava. Toliko je trajao praznik malog nogometa i turnir koji se održava u sjećanje na Antonia Jurjevića i koji je u potpunosti humanitarnog karaktera. Kao i svake godine do sada, turnir je i ovaj puta imao humanitarnu notu, a organizirana je akcija »Zadar za Anu i Enu« gdje će se novac prikupljen od kotizacija utrošiti za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza. Ostatak novca prikupljen na turniru donirat će se potrebitoj djeci tijekom godine. Jednostavno, hvala vrijedan projekt, koji je ekipa organizatora predvođena Franom Volpijem, odradila jednostavno savršeno. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević već sada je jedan od najatraktivnijih sportskih događanja u gradu Zadru, a kroz gotovo dva tjedna, svakog dana, je prisustvovao velik broj gledatelja, velik broj obitelji s djecom i gotovo da niti jednog incidenta nije bilo.
Finalna večer bila je spektakularna. Od odličnog malog nogometa, punij tribina, do spektakularne bakljade.
A prvak je Tin. I iskusna zadarska momčad je u finalu s visokih 7:0 svladala Udrugu Pojonsko srce i potpuo zasluženo uzela prijenosni pehar. Već je u drugoj minuti MNK Tin pogotkom Tonija Katalinića poveo s 1:0, a samo tri minute kasnije, Dino Škibola ubacuje za 2:0 i to uz pomoć Katalinića koji je nakon toga asistirao Deniju Kolegi i tako povećao prednost na 3:0.
Marko Kožul zabija za 4:0, te asistira Škiboli koji rezultat podiže na 5:0. Za visokih 6:0 iz daleka pogađa Lovre Kresović, a Škibola je svojim trećim pogotkom za 7:0 zapečatio pobjedu MNK Tin. Iako Udruga Pojonsko srce nije pobijedila, momci se iz ekipe nisu rastužili već su oni I njihovi navijači bili jedna od najveselijih ekipa na fešti koja se održala nakon podjele medalja a na kojoj je nastupio Ivica Sikirić Ićo.
U dvoboju za treće mjesto slavila je Puntamika koja je sa 6:4 svladala DPH Zadar/DPH Obrovac. U reprizi finala vetaranskog turnira i ovaj put je momčad Bistro Kolodvor bila bolja od Crnih bobica, koje su dva puta imale vodstvo, no igrači Bistro Kolodvora su preokretom stigli do obrane titule. Crne bobice su pogotkom Jure Šarića povele, Dino Baričević iz Bistro kolodvora odmah je uzvratio silovitim udarcem s osam metara te izjednačio rezultat. Crne bobice uz pomoć Damira Štulića povisuju rezultat na 2:1, a Lorenco Kajtazi iz »Kolodvora« povećava na 2:2. Nakon tog pogotka momci iz Bistro kolodvora su se uozbiljili i te Josip Lončar zabija za 3:2, a nakon njega i Kajtazi za konačnih 4:2. A treće mjesto osvojila je Ekipa Termin, koja je s 5:2 slavila protiv Puntamike.
 


Najbolji


Na 3. memorijalno humanitarnom turniru Antonio Jurjević odabrani su i najbolji igrači pa je tako u seniorskom dijelu natjecanja najbolji golman Mario Jarmanović, strijelac Dinko Baričević, a najbolji igrač Drago Verunica.
Najbolji golman veterana bio je Stipe Bjeliš, strijelac Dinko Baričević, a igrač Drago Verunica.
 




Finale seniorskog turnira


U. P. SRCE 0
TIN 7


Strijelci: Katalinić, Škibola 3, Kolega, Kožul, Kresović.
UDRUGA POJONSKO SRCE: Dujić, Stanin, I. Pavin, Luštica, Hromin, S. Pavin, Brkić, Sudinja, Jadrijev, Čavić, Marin. Voditelj: Ivan Šarin Pila.
TIN: Jarmanović, Škibola, Kresović, Katalinić, Kolega, Burčul, Kožul. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuć.


 


Za treće mjesto, seniori
PUNTAMIKA 6
DPH/ZAD.OBR 4


Strijelci: Nović, Brkić 2, Marić, Lovretić, Paulodunić – Puntamika/Brkić, Žilić, Župan 2 – DPH Zadar/DPH Obrovac.
PUNTAMIKA: Bjeliš, Lovretić, Dražević, Brkić, Duvnjak Nović, Vukoša, Dunić, Marić. Voditelj: Josip Vukoša.
DPH ZADAR/DPH OBROVAC: J. Miletić, D. Miletić, Š. Brkić, A. Brkić, Petani, Žilić, Remšak, Župan. Voditelj: Tomislav Dražić i Šime Brkić.


 


Finale veteranskog turnira
B. KOLODVOR 4
CRNE BOBICE 2


Strijelci: Kajtazi 2, Lončar, Baričević – Bistro Kolodovor/Šarić, Štulić – Crne bobice
BISTRO KOLODVOR: Bjeliš, Verunica, Kajtazi, Dundović, Baričević, Ajtazi, Lončar, Jović, Lamešić. Voditelj: Dragan Buterin.
CRNE BOBICE: Marinović, Iglić, Šarić, Karloić, Zorić, Perović, Šundov, Veršić, Mičić, Štulić, Blatnjak. Voditelj: Dinko Adžić.


 


Za treće mjesto, veterani
PUNTAMIKA 2
E. TERMIN 5


Strijelci: Duvnjak, Vukoša – Puntamika/Marinović, Klapan, Tokić, Slavić, Knežević – Ekipa Termin.
PUNTAMIKA: Odvitović, Radošević, Zrilić, Mirković, Duvnjak, Vukoša, Kociper. Voditelj: Pegi Bjeletić.
EKIPA TERMIN: Klapan, Žilić, Tokić, Knez, Viduka, Vrkić, Mrđo, Knežević, Crnjak, Slavić, Marinović. Voditelj: Stipe Tokić.