Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Milanović o putu u Albaniju: Osobno sam rekao Plenkoviću ‘čuj Andrej, idem tamo…’

01.09.2020. 11:51


Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas na pitanje novinara svoj put u Albaniju. Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik je komentirao i svoj sporni put u Albaniju.
“Ured će odgovoriti na pitanja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ja u proceduri nisam sudjelovao. Vjerujem da će odraditi sve po zakonu i po zdravom razumu jer ovdje ima dosta upliva zdravog razuma koji se negdje izgubio”, prenosi Milanovićeve riječi RTL.
Premijer Plenković rekao je Milanović mora objasniti “gradaciju državnog, radnog službenog i jednog ljetnog prijateljskog susreta”.
“Njega je vjerojatno zasmetalo jer sam povlačio neke paralele, ali to ste mi vi (novinari) dali poticaj i za jednim putovanjem u Ameriku moje prethodnice, pitali ste me pa sam morao komentirati i za stranački dernek koji je bio samo to u Helsinkiju jer znam što je to bilo jer sam kao premijer imao takve situacije, da sam morao sa sobom povesti buljuk ministar na sastanak europskih socijalista državnim zrakoplovom, ali to nisam radio.
Ako ga to smeta, ja se ispričavam. On je osobno od mene čuo da idem u Albaniju, pred deset svjedoka, nemojte da ih dovodim.
Rekao sam ‘čuj Andrej, idem tamo, bit će neke teme pa ćemo o tome tome razgovorati’. Put je služben, privatan je bio samo u garderobi”, komentirao je Milanović.