Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Obranom do prve pobjede u predsezoni

01.09.2021. 07:12


Košarkaši Sonik Puntamike došli su do prve pobjede u predsezoni. Igrači Stipe Kuliša su u utakmici za treće mjesto na memorijalnom turniru Tomislav Knežević svladali Šibenku rezultatom 77:66 i pokazali da prekjučerašnji visoki poraz od Zadra nije realna slika zelene momčadi. Već je samo otvaranje susreta nagovijestilo da su Puntamičani podosta raspoloženiji nego su bili u ponedjeljak navečer. Doduše, s druge strane je stajao i puno benigniji suparnik, reklo bi se taman u njihovoj težinskoj kategoriji, pa su igrači Stipe Kuliša gotovo od prve minute nametnuli željeni ritam. Obrana je na samom početku bila agresivna i čvrsta, a protok lopte u napadu dovoljno fluidan za rano odvajanje na 15:9. Ni nakon prvih rotacija većih promjena na terenu nije bilo, pa je novopridošli Gabriel Marić tricom na kraju prve četvrtine potvrdio dobru igru svoje momčadi.


Preokret Šibenke
U drugu dionicu se ušlo s osam poena prednosti za zadarski sastav (23:15), koji je već u 12. minuti otišao na dvoznamenkastu razliku. Natjeralo je to gostujućeg stratega Damira Milačića na »time-out« nakon kojeg su Šibenčani podigli intenzitet na defenzivnoj strani terena i počeli koristiti prednost u reketu, odakle su dolazili do linije slobodnih bacanja, ili pak drugih napada, pa je semafor točno četiri minute prije kraja prvog poluvremena pokazivao izjednačenih 33:33. Ponovno je bio primjetan nedostatak centimetara pod obručima koji je koštao »Sonikse«, što su gosti s Baldekina ubrzo pretočili u ugodnih plus osam (35:43). Zadrani su do odlaska na veliki odmor vezali pet poena i u svlačionicu otišli s tri poena zaostatka, no veliki deficit u skoku (11-18) nedvojbeno je zabrinjavao trenera Kuliša.


Serija 18-2
Povratak na parket donio je izjednačenu igru u kojoj je naglasak bio na destrukciji suparničkih napada, pa smo u pravoj predsezonskoj košarci vidjeli tek 27 poena za deset minuta. Puntamičani su uspjeli usporiti Jambrovića i Rebića, no ni s druge strane nije bilo previše raspoloženih igrača pa se pred posljednju dionicu slobodno moglo konstatirati: »Ista meta, isto odstojanje«. A onda je krenulo. Zonska obrana Sonika stvorila je velike problema »Građanima« koji su u potpunosti pogubili konce napadačke igre, a kada su se na to nadovezale trice Marka Prskala i Gabriela Marića, voda je definitivno usmjerena na zeleni mlin. Domaća serija se zaustavila na 18:2 za 71:59 nešto više od tri minute prije kraja. Premda su gosti završnicu odigrali kao da se radi o prvenstvenoj utakmici, najbliže što su prišli bilo je na minus sedam te niti u jednom trenutku nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu Kuliševih momaka. Najefikasniji u redovima Puntamike bili su Marino Šarlija i Luka Tomas sa 17, odnosno 14 poena, dok je Šibenčane predvodio dvojac Rebić-Jambrović koji su ubacili po 15 koševa, čemu je potonji dodao i deset uhvaćenih lopti.




SONIK P. 77 – ŠIBENKA 66


(23:15, 17:28, 13:14, 24:9)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Ante Bralić, Frane Banović i Hrvoje Raspović.
SONIK P.: Palčić 8, Šarlija 17, P. Marić 10, Ninčević, G. Marić 13, Tomas 14, Jurič 2, Kolomoisky, Zelanto, Prskalo 13, Manojlović, Keserović. Trener: Stipe Kuliš.
ŠIBENKA: Arslanagić 7, Antić 1, Solomun 9, Pleadin, Gulin 6, Klarin 3, Grgurica, Paić 10, Jambrović 15, Živković, Bašić, Rebić 15. Trener: Damir Milačić.