Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Radojka Šverko održala koncert na zadarskom Forumu

01.09.2021. 12:13


Nakon odgode zbog lošeg vremena, u ponedjeljak je na zadarskom Forumu održan koncert glazbene dive Radojke Šverko. Koncert je bio dio glazbene turneje koja je uz Zadar obuhvatila još Opatiju i Split, a povodom pedesete obljetnice legendarne pjesme »Kud plovi ovaj brod«. Radojka je u Splitu 1970. premijerno izvela ovu pjesmu Arsena Dedića i Esada Arnautalića koja je obilježila njezinu karijeru. Povodom pola stoljeća ove skladbe, koja se s pravom može svrstati među klasike hrvatske popularne glazbe, Croatia Records je izdala posebno EP izdanje Kud plovi ovaj brod s nekoliko verzija Radojkine uspješnice, uz dva suvremena čitanja koja su kreirali mladi glazbenici Jan Kinčl, Zvonimir Bajević i Arsen Ereš.
-Moram priznati kako sam priželjkivala nastup na Forumu s obzirom na činjenicu da sam pratila sadržaj koji se tamo događa. Zadar ima prekrasnih pozicija na kojima se kroz glazbu i ambijent može ostvariti jedan jako lijepi ugođaj. Zavidim svima koji žive u tako lijepom gradu, jer ta činjenica mora ljude izgraditi na poseban način, kazala je Radojka Šverko.
Obzirom da je prošla godina bila iznimno nepovoljna za organizaciju koncerata, obilježavanje 50 godina pjesme »Kud plovi ovaj brod« održava se ove godine. Program koncerta obuhvatio je neke od najznačajnijih pjesama koje su obilježile Radojkinu karijeru, koja traje više od pet desetljeća, s posebnim naglaskom na skladbe mediteranskog ugođaja.