Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zaposlenik dnevni utržak zadržao za sebe

01.09.2021. 07:38


Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 35 godina, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
Naime, 35-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u ožujku ove godine s 34-godišnjakom sklopio dogovor za kupoprodaju rasvjetnih tijela te ga doveo u zabludu da uplati novčani iznos preko 15 tisuća kuna, dok rasvjetna tijela nije u dogovorenom roku isporučio niti je oštećenom vratio novac, čime je svom društvu pribavio nepripadnu imovinsku korist.
Protiv 35-godišnjaka, kao odgovorne osobe trgovačkog društva, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.


Pronevjera
Policijski službenici Policijske postaje Obrovac proveli su kriminalistiko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za pronevjeru.
Naime, sumnjiči ga se da kao zaposlenik ugostiteljskog objekta u vlasništvu trgovačkog društva, krajem kolovoza ove godine, dnevni utržak objekta, s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi, zadržao za sebe.
Materijalna šteta iznosi preko 11 tisuća kuna, a protiv 36-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog pronevjere.