Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Olibljani reagirali u “pet do dvanaest”

Autor: Elza Radulić-Toman

30.09.2008. 22:00
Olibljani reagirali u “pet do dvanaest”

Foto: Zvonko KUCELIN



Olibljani, a što se vidi po primjedbama, su nezadovoljni što će po novome redu plovidbe četvrtkom za Olib, Silbu i Premudu katamaran i trajekt iz Zadra polaziti u isto vrijeme, u 11 sati
Danas je, kako je poznato, stupio na snagu zimski plovidbeni red, koji se skoro na svim pomorskim linijama u satnicama razlikuje od ljetnoga reda. No, Mjesni odbor Oliba je tek prekjučer reagirao poslavši svoje primjedbe na red plovidbe zadarskoj Gospodarskoj komori!
Olibljani, a što se vidi po tim primjedbama, nezadovoljni su što će po novome redu plovidbe četvrtkom za Olib, Silbu i Premudu katamaran i trajekt iz Zadra polaziti u isto vrijeme, u 11 sati. Zaista je to čudno, i može ih se razumjeti, ali je još čudnije što su Olibljani svoje nezadovoljstvo izrazili u “pet do dvanaest”. Pa čak i još kasnije. Jer svi rokovi su odavno prošli, plovidbeni redovi su tiskani i sada će biti teško bilo što mijenjati.
– Ma, gdje su dosad bili, kategorični su svi koje smo jučer pitali za mišljenje, a tajnik Gospodarske komore i predstavnik Zadra u Agenciji za pomorski linijski promet Denis Ikić ističe da su se trebali izjasniti prije 60 dana. Toliko je, naime, potrebno da se prije stupanja na snagu ljetnoga i prije zimskoga plovidbenog reda sve strane dogovore, kako bi ostalo mjesto za dodatne dogovore. A mjesni odbori navedenih otoka, pa i Oliba su svoj pristanak na predloženi plovibeni red dali još 8. rujna, saznajemo u Gospodarskoj komori.
Osim toga, predstavnici toga otoka nisu se odazivali sastancima na tu temu, ni u komori, ni internom sastanku u uredu Mia-trade, tvrtke čiji katamaran “Princ Zadra” održava brzobrodsku liniju s ta tri otoka. To nam je potvrdila i direktorica Mia-trade Mirjana Šarin, kazavši i da je lani katamaran polazio iz Zadra u isto vrijeme i da su otočani bili zadovoljni, dapače, da je to bio dan s najviše putnika.
Hoće li odgovorni sada pristati na promjene plovidbenog reda teško je kazati, ali to neće biti jednostavno.