Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rok: Moramo pobijediti za nas i za navijače

Autor: Roman Morović

30.09.2008. 22:00
Rok: Moramo pobijediti za nas i za navijače

Foto: Zvonko KUCELIN



To je prva utakmica sezone i sigurno je da će biti dosta traženja s obje strane – kaže Stipčević
Pripreme se privode kraju i bliži se prva utakmica sezone za košarkaše Zadra. Premda u klubu nije sve idealno do utakmice sa Splitom preostala su još samo tri dana i ono najvažnije je da se igrači u potpunosti koncentriraju samo na jedno – pobjedu na otvaranju nove dvorane. Spremni jesu.
– Pripreme su sve u svemu prošle dobro, osim možda činjenice što su se neki igrači malo kasnije priključili, ali to je iz objektivnih razloga jer su i Todor i Ivanov imali reprezentativne obveze, a Juby se ženio. Odgodili smo utakmicu protiv Cedevite da bismo se još više uigrali na treninzima i došli do željene forme uoči prve utakmice sezone. U posljednje vrijeme smo imali dosta utakmica, a malo treninga te je stoga trener odlučio da se malo više koncentriramo na treninge. Ja sam zadovoljan odrađenim pripremama, no sigurno je da će se rezultati vidjeti tek tijekom sezone. Kad je riječ o momčadi ne mogu je usporediti s onom lanjskom jer za to mora proći barem dva-tri mjeseca. Uostalom i lani smo imali katastrofalan start, a na kraju je bila sezona za pamćenje – prokomentirao je tijek priprema Rok Stipčević kojemu je ovo peta seniorska sezona u klubu. Iako su Zadrani slavili u prve tri pripremne utakmice protiv ruskih momčadi na Višnjiku na turneji po Italiji i Francuskoj uslijedio je niz od sedam poraza. Koliko je to realno i možda zabrinjavajuće?
– Pripremne utakmice ja ne bih uzimao kao bitan pokazatelj. Prve tri utakmice smo pobijedili jer smo bili u ritmu treninga i radili smo zaista odlično. Kasnije su došli Dixon i Juby pa je na turniru u Italiji trebalo određeno vrijeme da se oni uklope. Nakon toga je došao i Todor iz reprezentacije pa je trebalo jedno vrijeme da i njega prilagodimo u sustav igre. A to se sve događalo na utakmicama što je možda utjecalo na lošije rezultate. Nismo ih uvodili u igru na treninzima nego na utakmicama i to se odrazilo na rezultatu.
Kada je riječ o novoj dvorani sigurno je da će kako igračima tako i navijačima Zadra trebati određeno razdoblje da se prilagode, jer je razlika između Jazina i Višnjika “nebo i zemlja”.
– Odrastao sam u Jazinama. Tamo sam počeo pratiti košarku od malih nogu i prošao sam sve mlađe kategorije Zadra trenirajući u Jazinama. Osjećali smo se svi kao kod kuće, od domara, čistačica i uprave do nas igrača i zato je malo neobično sada prijeći u jednu veliku dvoranu kao ovu na Višnjiku. Zadar je grad košarke i bez sumnje je zaslužio ovakvu dvoranu, a sigurno je da ćemo se i mi brzo prilagoditi.
Top tema ovih dana u Zadru je sukob Petrović-Beck, a Rok je po tom pitanju bio kratak i jasan.
– Nadam se da će se sve to riješiti na najbolji mogući način za klub, jer je ipak klub i rezultat na prvom mjestu.
U subotu dolazi Subotićev Split s osam novih igrača. Što možemo očekivati?
– Split je vrlo dobra momčad i jako su pozitivno iznenadili na ovim pripremama gdje su pobijedili dosta jake protivnike. Doveli su dobra pojačanja što govori o njihovim visokim ambicijama za ovu sezonu. Ipak, to je prva utakmica sezone i sigurno je da će biti dosta traženja s obje strane. Vjerojatno će biti dosta teška i gruba utakmica, međutim, morat ćemo od prve minute “zakrviti” utakmicu i pokušati na bilo koji način doći do pobjede. Moramo ostaviti srce na parketu i pobijediti za nas i za publiku, jer sam siguran da će Višnjik u subotu biti pun.
 


Prednosti Višnjika
Dosta se riječi potrošilo i na pitanje popunjenosti nove dvorane, koja je više nego dvostruko veća od Jazina. Boje li se igrači da atmosfera neće biti onako paklena kao u Jazinama?
– Siguran sam da će na Višnjiku moći dolaziti cijele obitelji s djecom, jer u Jazinama za to baš nisu bili uvjeti. Višnjik nudi i neke nove pogodnosti, neće biti pušenja, bit će klimatizirano, bit će dostupna hrana i piće i puno novih mogućnosti koje će uz samu utakmicu popunjavati ponudu nove dvorane. Ne sumnjam da će i publika to prepoznati.