Gdje su inspektori?

Slika korisnika admin
odvodnja
Ivan JAMIČIĆ
Smrad se od Odvodnjinog pročišćivača širi sve do Bulevara

Zadnja dva dana smrad je nepodnošljiv, a noću ne možemo ni spavati, kažu nam stanari koji žive u blizini nedavno izgrađenog uređaja za odvodnju, dok Grgo Peronja, direktor Odvodnje, tvrdi kako se smrad ne osjeti. Prošlog tjedna dvjestotinjak stanara prosvjedovalo je zbog nesnošljivog smrada fekalija koji se širio nekoliko tjedana. Naime, stanari kažu i kako se nakon prosvjeda nekoliko dana smrad smanjio, no zadnjih dana je opet nesnošljiv, a žale se čak i neki stanari Ulice Ante Starčević na Bulevaru, kao i neki od radnika okolnih tvrtki.

- Ja sam tu prvi udar. Kada smo napravili prosvjede nekoliko dana je bilo bolje, a danas je opet nepodnošljivo. Non-stop smrdi, a nama preostaje samo da se odselimo. Kako da ja primim nekog gosta u kuću, nekad su mi dolazili stranci, a sad nikog ne mogu primiti. Sin mi živi u Senju i on kaže kako ne može podnositi smrad kada dođe, kaže Đuro Čubrilo, čovjek koji živi u kući pokraj uređaja za odvodnju ističući kako noćima ne spava razmišljajući što raditi.

- Čudo je kako smrdi, a žale se i radnici obližnjih firmi. Prije nekoliko dana na groblju je bio sprovod na kojem su ljudi povraćali. Kad se mijenja vrijeme smrdi još gore. Volio bih vidjeti što bi Peronja rekao da živi ovdje, kaže Marko Viduka.

Stanari dodaju i kako trenutačno ne osjećaju nikakve zdravstvene posljedice, ali ponekad ih je strah da se ne razbole zbog fekalija. Dodaju i kako Zadar ima nekoliko inspekcija koje bi trebale raditi svoj posao.

Grgo Peronja, direktor Odvodnje tvrdi kako iz uređaja ne smrdi, pozivajući i građane i novinare da se uvjere.

- Ja sam tamo svakodnevno, u srijedu sam bio od sedam ujutro do šest popodne i mogu vam reći da ne smrdi. Bio sam tamo i maloprije i mislim da stvarno ne smrdi, rekao je Peronja ističući kako stanarima vjerojatno nešto drugo smeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika antoniagregov
Ne smrdi?! Ja živim na magistrali prema Bibinjama, evo i jutros zatvaram sve prozore jer od smrada ne mogu disati, a mogu zamisliti kako je tek jadnim ljudima koji žive pokraj toga, dosta mi je kad se autom provezem, doslovno uhvatim zraka kod Intermoda i pokušavam izdržati do Bulevara, sramota!