Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Josi Bubnjaru i Anti Lučiću godišnje nagrade MUP-a

Autor: Suzana Bandić

30.09.2009. 22:00
Josi Bubnjaru i Anti Lučiću godišnje nagrade MUP-a


Joso Bubnjar i Ante Lučić primili su odlikovanja za rezultate postignute u akcijama “Zadar 2” i “Zadar 3” u kojima je zaplijenjena velika količina droge namijenjena zadarskom narko tržištu
Zadarski inspektori kriminaliteta droga Joso Bubnjar i Ante Lučić primili su u Zagrebu, 29. rujna, tijekom obilježavanja Dana policije, od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, godišnju nagradu MUP-a.
Riječ je o nagradi koja se na državnoj razini svake godine dodijeljuje najboljim policajcima u kategorijama pojedinaca i skupina za iznimne rezultate u kriminalističkim obradama koje su rezultirale razrješavanjem i sprečavanjem teških kaznenih djela krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta, suzbijanja zloporabe droga i korupcije kroz razne operativne akcije.
Zadarski inspektori odlikovani su u kategoriji skupine i to za akcije “ZADAR 2”, i “ZADAR 3” u kojima su pokazali izuzetnu požrtvovnost, profesionalnost i sposobnost. Obje akcije rezultat su višemjesečnog planiranja i suradnje nekoliko policijskih postaja, no, u njima su ključnu ulogu odigrali policajci sa zadarskog područja.
Podsjetimo, u akciji “ZADAR 2” koja se provodila od travnja pa do polovine lipnja, “pala” su četvorica dilera iz BiH, a između ostaloga, zaplijenjeno je 2,4 kilograma heroina. Droga je bila namijenjena zadarskom narko tržištu, a njena vrijednost procijenjena je na gotovo milijun kuna.
U akciji “ZADAR 3” pala su četvorica dilera, od kojih trojica sa zadarskog, a jedan sa zagrebačkog područja. Kod njih je pronađeno nešto više od 600 grama kokaina namijenjenog, također, zadarskom narko tržištu.
Inspektor Ante Lučić osim odlikovanja koje je primio od ministra Karamarka, zbog svoje je profesionalnosti i predanosti poslu nagrađen godišnjom nagradom i u Zadru, a zajedno s njim nagradu je primio i njegov šef Antun Novoselović, načelnik zadarskog krima.