Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Učenici s Biloga briga i korisnici Doma u istome zboru

Autor: Elza Radulić-Toman

30.09.2009. 22:00
Učenici s Biloga briga i korisnici Doma u istome zboru

Foto: Vedran SITNICA



Ravnateljica Doma Maja Pletikosa i ovog je puta podsjetila da osim smještaja, dom ima i dnevni boravak za psihički bolesne osobe, radi i služba kućne njege te i halo pomoć
U Domu za odrasle osobe Sveti Frane danas je održana prigodna svečanost kojom je obilježen Međunarodni dan starijih osoba i Dan Doma koji se slavi svake godine 4. listopada na blagdan Svetoga Frane.
Osim korisnika svečanosti su prisustvovali i ugledni gosti kao što su župan Stipe Zrilić, dogradonačelnik Darko Kasap, pročelnik Ureda državne uprave Damir Valčić i drugi, te rodbina korisnika doma. Najzanimljiviji je bio pjevački zbor što ga čine korisnici doma, a koji je uvježbala prof. Jasminka Bašić iz Škole Zadarski otoci, koja svakoga tjedna po dva puta dolazi u dom i vodi glazbenu radionicu, jednu od nekoliko radionica radno-okupacijske terapije u ovome domu.
Najaktivnija članica zbora je, svakako, Radojka Končurat, što je pokazala pjevajući i na jučerašnjoj proslavi. Inače, učiteljica Jasminka Bašić već više godina u dom dovodi i svoje učenike, ovoga puta je to IV. b razred. Ovi se učenici s Biloga briga među ostalim druže, crtaju, plešu i pjevaju s korisnicima doma i već se sada pripremaju za život te uče kako je plemenito pomagati starijima i bolesnima pa i za njih volontirati.
U tom zadarskom vrlo organiziranom domu djeluju i druge radionice pa i rekreacijska, čak i kulinarska radionica, iz koje su jučer gostima ponuđeni kolači.
Ravnateljica Doma Maja Pletikosa je i ovoga puta podsjetila da osim smještaja, dom ima i dnevni boravak za psihički bolesne osobe, radi i služba kućne njege te i halo pomoć.
Ravnateljica Doma ponovno je ukazala na sve veći problem skrbi o starijim osobama.
– Cilj i današnjega susreta je senzibiliranje javnosti za problematiku skrbi o starijim osobama. Starenje ne bi trebalo biti opterećenje, već privilegija ka čijem postignuću treba težiti svako društvo, zaključila je Pletikosa.