Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uskoro gradnja luksuznog hotela u Preku

Autor: Ivana Burica

30.09.2009. 22:00
Uskoro gradnja luksuznog hotela u Preku

Foto: Adam VIDAS



Početak radova na izgradnji hotela Preko očekuje se krajem 2009. godine. Informacija je to koju smo dobili od Dijane Franulić Šarić, glasnogovornice tvrtke Jupiter Adria, investitora projekta


Početak radova na izgradnji hotela Preko očekuje se krajem 2009. godine. Informacija je to koju smo dobili od Dijane Franulić Šarić, glasnogovornice tvrtke Jupiter Adria, investitora projekta. Franulić-Šarić također je rekla da je u tijeku ishodovanje građevinske dozvole te da financiranje projekta više nije sporno.
Naime, zbog svjetske recesije i cjelokupne situacije na financijskom tržištu pred ljeto je tvrtka Jupiter Adria iz banaka obaviještena da će se trebati strpjeti i pričekati ponovnu uspostavu kreditnih tokova.
Rikardo Heski, voditelj operativnog dijela razvojnih projekata tvrtke Jupiter Adria, tada nam je također kazao da se početak izgradnje hotela očekuje do kraja 2009. godine. To bi značilo da bi se hotel otvorio u 2011. godini, a ne do turističke sezone 2010. godine kako je prvotno bilo predviđeno.
Hotel će imati 58 soba, tri dvorane za sastanke, restoran s vanjskom terasom, bazen i vrt za relaksaciju, koktel&lounge bar te veliku promenadnu terasu uz samu obalu marine Preko, a ukupna investicija bi mogla premašivati 15 milijuna eura.
Luksuzni hotel gradit će se na mjestu starog hotela Preko izgrađenog 70-ih godina 20. stoljeća. Bivši hotel Preko srušen je prije početka ovogodišnje turističke sezone, a zemljište na kojem se nalazio tamponirano je te služi kao privremeno parkiralište za stotinjak automobila.