Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Globalno obrazovanje

30.09.2010. 22:00
Globalno obrazovanje


Edukacija će potaknuti razvijanje kompetencije polaznika kako bi mogli koristiti globalno obrazovanje u radu s mladima, pojašnjava Danijela Jurić, trenerica edukacije
U Preku je jučer u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu” zaključen seminar “Global Education in Local Youth Work” na kojem je bilo 25 sudionika iz nekoliko zemalja (Litva, Italija, Turska, Slovenija i Hrvatska).
Organizatori seminara su udruga Ostvarenje iz Zagreba i udruga TRS iz Preka, dok je koordinatorica projekta Antonija Lelas, predsjednica udruge Ostvarenje. Program edukacija odobren je od Hrvatske agencije za mobilnost u EU, a edukacija ima za cilj postizanje sljedećih ciljeva kao što su: raspravljanje, istraživanje i prepoznavanje različitih pristupa globalnog obrazovanja, interkulturalno učenje, obrazovanje o ljudskim pravima te obrazovanje o održivom razvitku.
– Edukacija će potaknuti razvijanje kompetencije polaznika kako bi mogli koristiti globalno obrazovanje u radu s mladima. Ovakve edukacije doprinose razvijanju zajedničkog razumijevanja kako i kada primijeniti različite pristupe u globalnom obrazovanju, pojašnjava trenerica edukacije prof. Danijela Jurić. Edukacija se temeljila na pedagoškom razumijevanju funkcioniranja Vijeća Europe i Partnerskog programa Europske komisije kombinacijom različitih kreativnih i interaktivnih metoda.