Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krizi unatoč broj momčadi se ne smanjuje

30.09.2010. 22:00
Krizi unatoč broj momčadi se ne smanjuje


Sezona malonogometnih turnira (odigrano ih je 43) je gotova, a ovaj tjedan počinje natjecanje u tri malonogometne lige koje egzistiraju pri Malonogometnom savezu ZŽ dok će ona veteranska krenuti nešto kasnije. Prije početka malonogometnih natjecanja razgovarali smo sa Zvonimirom Sorićem, predsjednikom Saveza.
– Nama je najvažnije što nastavljamo u istom ritmu i s istim brojem klubova kao i prošle natjecateljske godine. Ove su godine četiri lige, s time što je Treća liga podijeljena u dvije skupine. Umjesto lanjske Četvrte ove godine imat ćemo Treću ligu u dvije skupine. Prvaci te dvije lige će izravno ući u viši rang, dok će drugoplasirani razigravati za ulazak u viši rang. Prva i Druga liga kreću u natjecanje ovaj vikend, dok će Treća liga krenuti nešto kasnije. Isto je i s Veteranskom ligom za koju postoji veliko zanimanje pa vjerujem da bismo je mogli i proširiti o čemu ćemo odlučiti naknadno. Mali nogomet je u Zadarskoj županiji sve popularniji, a to potvrđuje i sve veći broj mladih igrača – smatra Sorić koji se nedavno sastao s Draženom Grgurevićem, dogradonačelnikom. Bilo je, dakako, govora o relaciji Grad Zadar – Savez.
– Odlično surađujemo s Gradom Zadrom. Sve naše probleme prezentiramo ljudima u Gradu i nikad nismo bili odbijeni niti zaobiđeni. I Gradu je interes da se što više mladih ljudi bavi sportom, a to znači i malim nogometom. Naša je namjera i dogradonačelnika Grgurovića uključiti u rad Saveza.
Nedavno je Boris Durlen, predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a, izjavio da je Malonogometni savez Zadarske županije neorganiziran i nije pod nadležnošću krovne organizacije hrvatskog (malog) nogometa.
– Boris je moj osobni prijatelj i dugi niz godina razgovaramo na ovu temu na koji način bismo mogli surađivati. Zamjeram mu što je rekao da je Savez neorganiziran jer to nije točno. Mi imamo kompletan ustroj koji jedan Savez i radimo jako dobro. Uostalom, nismo mi sami izvan HNS-a tu je splitski, osječki, varaždinski, karlovački malonogometni savez. To nije šačica nego preko 10.000 organiziranih malonogometaša i mislim da taj podatak treba zabrinuti HNS – zaključio je Sorić.