Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novo vodstvo udruge

30.09.2010. 22:00
Novo vodstvo udruge


Izabrano je novo vodstvo udruge, a za njezinog predsjednika jednoglasno je izabran Franjo Farkaš. Za dopredsjednicu je izabrana Anka Merdić, a za tajnika dosadašnji tajnik Pavle Vujković
U prostorijama hotela Bijeli Delfin u Biogradu na Moru održana je redovita Izborna skupština Udruge matice umirovljenika Biograd. Skupštini su nazočili i Roko Kamber, predsjednik Matice umirovljenika grada Zadra, Andrija Zekanović, dopredsjednik zadarske udruge, te Drago Perin, tajnik Matice umirovljenika Kali.
Na skupštini je Pavle Vujković, tajnik udruge, podnio izvješće o radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju. Pored svih poteškoća koje su pratile rad udruge ipak se realizirao dio programa, a između ostalog i nekoliko izleta za koje su članovi udruge pokazivali veliko zanimanje.
Tako su, primjerice, uz obližnje parkove prirode, kao što su slapovi Krke, umirovljenici imali prilike posjetiti i Plitvička jezera, Cerovačke špilje te rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanima.
Kroz spomenuto četverogodišnje razdoblje upriličen je i trodnevni izlet u Bizovačke toplice te posjet Đakovu i Osijeku.
Istom prilikom naglašena je dobra suradnja s gradom, a posebno gradonačelnikom Ivanom Knezom, čijom zaslugom je ova udruga dobila svoje prostorije koje su od iznimno velikog značenja za njezin daljnji rad.
Nakon kratkog izvješća o radu izabrano je novo vodstvo udruge, a za njezinog predsjednika jednoglasno je izabran Franjo Farkaš. Za dopredsjednicu je izabrana Anka Merdić, a za tajnika dosadašnji tajnik Pavle Vujković.
U izvršni odbor ušli su Ema Ugrinić, Rina Dešković, Jelena Dominis i Joso Babara, dok tri člana nadzornog odbora čine Nelka Malešević, Milan Borijanac i Mijo Putrić. Govoreći o programu rada udruge u idućem razdoblju novoizabrani predsjednik Franjo Farkaš kazao je da će se udruga i nadalje zalagati za bolji i kvalitetniji život građana treće životne dobi, ali i za aktivnije sudjelovanje umirovljenika u zajednici.