Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Više od 200 učenika uključeno u Malu filozofiju

30.09.2010. 22:00
Više od 200 učenika uključeno u Malu filozofiju


Povodom najave početka programa “Pogled u vlastito mišljenje (program za djecu od 9 do 11 godina)” u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovaj projekt, ali i sam rad Udruge ‘Mala filozofija’
Projekt Mala filozofija počeo je školske godine 2007./2008., a voditelji su Bruno Ćurko i Ivana Kriga. Počeo je u Privatnoj osnovnoj školi Nova, zatim u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama. Glavno pitanje na početku Male filozofije je Kako zainteresirati djecu. Cijeli program se odvija u PowerPointu, a vodilje su animirani likovi
– U trenutku zaigranosti dijete stječe spoznaje. Igra zauzima važno mjesto u nastavi Male folozofije, kazala je Ivana Kriga dodajući kako je svaka tema konkretizirana pričom.
Bruno Ćurko je istaknuo kako su dosad dobili 15-ak potpora iz cijelog svijeta.
– Dobili smo pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i spotra. Osnovali smo udrugu 2008./2009, a u suradnji s Profilom održavamo radionice s učiteljima i pedagozima, kazao je Bruno Ćurko istaknuvši kako su dobili 2. nagradu za najkreativniji edukativni projekt -MRAK.
U školskoj godini 2010./2011. u Zadru će se program provoditi u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama, Privatnoj osnovnoj školi Nova, Gradskoj knjižnici Zadar, svake subote u 10 sati, te Osnovnoj školi Petra Zoranića u Ninu. U programu sudjeluje ukupno 194 do 280 učenikaiz cijele Hrvatske, najviše u osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Đakovu. Napravit će se profesionalna evaluacija projekta, a sljedeće godine će se u suradnji s Holcinom izdati knjiga u obliku stripa.