Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zimska naplatna satnica kraća

30.09.2010. 22:00
Zimska naplatna satnica kraća


Smanjuju se i cijene tzv. dnevnih karata, onih koje su uvedene umjesto nekadašnjih kazni. Ove se cijene dobivaju množenjem cijene na pojedinome parkingu s cijenom naplatnih sati. Zato će se u prvoj zoni dnevna karta sa 84 smanjiti na 72 kune
Od danas (petak) uvode se manje izmjene na zadarskim parkiralištima. Mijenja se satnica, odnosno ljetna prelazi na zimsku, a to znači da će se parkirališta plaćati manje sati dnevno. Dnevno plaćanje svih zadarskih parkirališta i dalje nastupa ujutro u osam sati, ali se navečer skraćuje, umjesto do 22 sata u drugoj, trećoj i četvrtoj zoni plaćat će se do 18 sati. I u prvoj parkirališnoj zoni će se plaćati manje sati, ali to će biti od osam do 20 sati. I dalje se parking neće plaćati nedjeljom i blagdanima.
Smanjuju se i cijene tzv. dnevnih karata, onih koje su uvedene umjesto nekadašnjih kazni. Ove se cijene dobivaju množenjem cijene na pojedinome parkingu s cijenom naplatnih sati. Zato će se u prvoj zoni dnevna karta sa 84 smanjiti na 72 kune, jer se množenjem cijene od šest kuna i 12 dnevno naplatnih sati dobiva taj umnožak. U drugoj zoni će to iznositi 40 kuna, u trećoj 30 i u četvrtoj zoni 20 kuna.
Podsjećamo da u Zadru na upravljanju “Obala i lučica” ima ukupno 1.770 parkirnih mjesta. Od toga broja najviše ih je u drugoj zoni, 900, u prvoj (Liburnska obala) 248, a u trećoj (Relja i Ljepotica) 141 te u četvrtoj (bivši atletski stadion) 220 parkirališnih mjesta. Sve cijene na ovim parkirlištima zimi ostaju iste, dakle, u prvoj zoni se sat parkiranja plaća šest kuna, u drugoj četiri, u trećoj tri i u četvrtoj zoni 2 kune.
 


Parking uz garažu


Pored parkirališta kojima upravlja tvrtka “Obala i lučice” u Zadru odnedavno ima i 50-ak parkirališnih mjesta u okviru garaže na TIZ-u, ali izvan garaže, koja je u privatnome vlasništvu. Tamo se parking po satu plaća pet kuna, dok je to na početku bilo čak 11 kuna! U garaži se sat sada plaća četiti kune, a također nedavno iznosio je sedam kuna. No, Zadrani i ne ulaze baš previše u garažu ni sada, kao što nisu ni kada je bila u “režimu” Obala i lučica.