Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Split – Zadar 3:1

30.09.2011. 22:00
Split – Zadar 3:1


Split je zasluženo osvojio tri nova boda , ostvario je četvrtu uzastopnu pobjedu u dvoboju sa Zadrom koji je samo u prvom poluvremenu bio donekle ravnopravan suparnik domaćinu.
Na početku susreta Bilaver je u dva-tri navrata pokušao nešto više na desnom boku, no bez neke posebne opasnosti za Vukovića. Već poslije 12, minuta igre trener Zebić zbog ozljede iz igre je morao izvući Bilena  na  njegovo mjesto u zadnjem redu zaigrao je Con. Domaćini su priprijetili preko Obilinovića , vratar Ježina uspio je u posljednji trenutak skinuti loptu ispred napadač „ crvenih „. Sa druge strane Vasilj je umalo iznenadio vratara domaćina , centar šut sa lijevog boka prošao je malo iznad grede.Najbolju priliku domaćinu su imali u 25.minuti kada je poslije dodavanja Rebića , Erceg pucao sa desetak metara , Ježina je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. U samoj završnici prvog dijela Mršić je sa nekih 25 metara pokušao iznenaditi Vukovića , no vratar Splićana bio je na mjestu. Samo što je počelo drugo poluvrijeme „crveni „ su stigli do vodstva ,  Budiša je pronašao Čopa koji je ubacio sa lijevog krila  u kaznen i prostor gostiju  Obilinović je iz blizine pucao glavom poslao loptu u mrežu.  Drugi zgoditak „crvenih „kojeg je postigao Pr.Šimić u 58.minuti  razljuti je Zadrane.Naime drugi pomoćnik , Krstičević signalizirao je nedozvoljenu poziciju domaćeg strijelca , nije vidio da se lopta odbila  poslije duela Čopa i Mršića od zadarskog igrača  , no to je na sreću Splićana primijetio glavni sudac Šimčić i pokazao na centar . Nakon postignutog drugog zgoditka domaćini su nastavili sa napadima prema vratima Ježine , pucali su Baraban i Čop , no zadarski čuvar mreže bio je nesavladiv. U samoj završnici susreta gledatelji su vidjeli još dva gola.Najprije je Erceg asistirao Goluboviću koji  glavom iz blizine poslao loptu u mrežu. I kada se činilo da će mreža Vukovića ostati netaknuta , Zadrani su postigli počasni zgoditak.U drugoj minuti sudačke nadoknade Mršić je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara pogodio lijevi donji kut vratara domaćina.Split je zasluženo ostvario novu pobjedu .
Dalibor Zebić ( trener Zadra ):
Prije svega želio bih čestitati Splitu na zasluženoj pobjedi.Bili su bolji , življi , agresivniji od mojih igrača. ne mogu kazati za nikoga od mojih igrača da je zaslužio pozitivnu ocjenu , osim Mršića koji je zabio lijepi zgoditak iz slobodnog udarca. Od nas gledatelji nisu ništa dobrog vidjeli . „Pali „ smo na sredini terena , tu nismo uspjeli biti „ pravi „.Došli smo u Split sa željom da se nadigravamo , no u tome nismo uspjeli.Malo je čudna situacija kod drugog gola domaćina , kazali su mi da je glavni sudac preuzeo odgovornost . Ne sviđa mi se ta konstatacija , mišljenja sam da je pomoćnik meritoran za takve stvari . Do sada se uvažavala odluka pomoćnika , sada odjednom glavni sudac je preuzeo odgovornost.Mi nismo izgubili utakmicu zbog tog čudnog gola , već zbog naše loše igre .Ovo je definitivno bila naša najlošija utakmica u dosadašnjem tijeku sezone .Ozljeda Bilena nas je dosta poremetila.
Tonči Bašić ( trener RNK Split ):
Čestitao bih svim igračima na pobjedi. Zadar je neugodan protivnik , no mi smo pokazali i dokazali da smo u ovom trenutku puno bolja momčad. U prvom poluvremenu su se gostio branili sa devetoricom igrača nije bilo lako probiti taj bunker.Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo još ofenzivnije , odgovornije , i to nam se isplatilo jer smo odmah na otvaranju drugog dijela postigli vodeći zgoditak.


 SPLIT – ZADAR 3:1


Split-Igralište Park mladeži.Gledatelja 1000.Sudac Zlatko Šimčić ( Koprivnica ) 7, Pomoćnici : Goran Perica (  Šibenik ) , Leo Krstičević ( Ploče )
STRIJELCI : 1:0 Obilinović ( 47 ), 2:0 Pr.Šimić ( 58 ) , 3 :0  Golubović ( 85 ), 3:1 Mršić ( 90 )
ŽUTI KARTONI :  Obilinović , Erceg , Baraba ( Split ) ,Vasilj , Surać , Con  ( Zadar )
RNK Split :Vuković 6,5  , Marčić 6,5 , Križanac 6,5 , Vidić 6,5, Budiša  6,5, Pr.Šimić  7, Erceg  7, 5, Obilinović 7,5  ( od. 87 Tešija – ), Čop 7,5 , Rebić 5,5 ( od 46.Golubović 6,5 ) , Baraban 6,5  ( od 79. Vitaić – ) .
ZADAR : Ježina 6, 5 , Bilaver 5,5, Jonjić 5 , Pezo 5,5 , Bilen- ( od 12.Con 5,5 ) , Vasilj 5,5  ( od 68. Ćurjurić – ), Banović 5 ( od 68. Hajdini – ),  Surać 5,5, Sarić 5, Mršić 6,5 , Santini 5,5.