Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar se uigravao s prvakom

Autor: Šime Ćurko

30.09.2012. 22:00
Zadar se uigravao s prvakom

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadrani su u prvoj utakmici 1. kola Hrvatskog kupa protiv Kaštelana dobili što su htjeli. Bila je to jaka provjera protiv aktualnih prvaka Hrvatske u kojoj je Zadar uz malo više sreće mogao osvojiti barem jedan set.
– Bilo je uspona i padova u našoj igri koji otkrivaju da neke stvari moramo popraviti do početka sezone – rezimirao je nakon utakmice Marin Masnić, trener Zadra.
Početak sva tri seta nudio je izjednačenu odbojku, a u drugom setu nije se primijetilo koja je momčad najbolja u Hrvatskoj, a koja je lani završila na devetom mjestu.
U odnosu na lanjski sastav Zadra u prvoj je postavi umjesto Ivana Škare (tek počeo trenirati) sada Tomislav Fuzul, koji je i jedino novo ime u zadarskom sastavu. Sve ostalo uglavnom je kao i lani, s time da se ovaj put ne može računati na pomoć Matka Kulaša ili Donata Mandića, koji su svojim ulascima znali donijeti dosta toga dobro zadarskom sastavu. Mandić je često bio i u prvoj postavi, a na njegovoj poziciji sada je Trpimir Burčul. Ni Mandića ni Kulaša (kao ni Zvonimira Barića ni Domagoja Burčula) ove sezone nema u momčadi, a to znači da je Marinu Masnić smanjena mogućnost rotacije. Zato se u prvi sastav uključio Roko Frleta, kojega lani u drugom dijelu sezone praktički nije bilo u momčadi.
U prvom setu gosti su kontrolu rezultata preuzeli nakon što su poveli 12:7. Čini se da je Zadar malo bio i (nepotrebno) impresioniran respektabilnim protivnikom čiji su igrači bez poteškoća riješili prvi set.
– Mislim da smo previše gledali protivnika i razmišljali o njegovoj kvaliteti. Kasno smo shvatili da s Mladosti možemo ravnopravno igrati – podvukao je Masnić.
Zato je drugi set ponudio dosta neizvjesnosti. Zadar je najveću prednost imao kod 9:6, a nakon toga ni jedni ni drugi do kraja seta nisu imali prednost veću od dva razlike. Zadrane je svaki put kad su bili u prilici preokrenuti rezultat u svoju korist zaustavio loš servis. Upravo je Fuzulov servis u mrežu Kaštelanima donio prvu set loptu. Zadrani su je uspjeli spasiti, ali su potom u dugim izmjenama izgubili dva poena. Unatoč izgubljenom setu bio je to dobro razdoblje domaćih u kojem su gosti morali dati maksimum da utakmica ne ode u neizvjesne vode. U trećem setu scenarij sličan onome u prvom, Zadar dobar u početku, ali kako je vrijeme odmicalo Kaštelani su povećavali prednost. Tri poena na servis Giljanovića odvela su Mladost do 14:20 nakon čega je bilo jasno da je zadarski otpor došao kraju.
Porazu unatoč bilo je to obećavajuće zadarsko izdanje. Uzvratna utakmica igra se u srijedu 3. listopada u 18.30 sati. Rezultatski trebala bi to biti formalnost, ali…
– To nam je zadnja provjera prije subote i gostovanja Šibenika u prvom kolu. Rezultat u uzvratu nije toliko bitan, ali naša igra je itekako važna i zato ćemo se dobro spremiti za tu utakmicu – zaključio je Masnić.


ZADAR – MLADOST MK 0:3


(18:25, 24:26, 17:25)
ZADAR – Dvorana 1 ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Juravić i Maričić.
ZADAR: Burčul, Viduka, Frleta, Jurinić, Surać, Karamarko, Fuzul, Grubišić, Šestan, Kvartuč, Belić. Trener: Marin Masnić.
MLADOST MARINA KAŠTELA: Sablić, Pervan, Mihalj, Colić, Giljanović, Stančin, Glaurdić, Šuker, Skočić, Damjanović, Žanić. Trener: Ivan Rančić.




Cijela postava Bibinjaca u dvorani


U Bibinjama je muška odbojka u velikoj krizi posljednjih godina. Goran sve teže odrađuje ionako rijetke službene utakmice i ne trgnu li se Bibinjci mogli bi upasti u još veće probleme. Zanimljivo je da su u subotu na parketu bila tri Bibinjca (Fuzul i Frleta u Zadru, Ante Colić u Mladosti), a da smo uz teren primijetili i Niku Colića, pa Tomislava Šimunića… Praktički cijela postava, a seniorska odbojka u Bibinjama sve teže preživljava. Šteta, bibinjski potencijal u ovom je sportu ogroman.