Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Čestitke Ninu, bodovi Zadru

30.09.2013. 22:00
Čestitke Ninu, bodovi Zadru


Počelo je – svečano. Zadar je darivao Nina Jeraka, dugogodišnjeg kapetana momčadi (premda u rukometu uloga kapetana formalno više ne postoji), koji je već sada stekao posebno mjesto u zadarskom rukometu. Razlog? Ne, nije se Nino odlučio povući iz rukometa, uostalom tek mu je 29. Razlog je – vjenčanje. Nino je prošlog petka (zato se igralo u nedjelju) sklopio brak s Ivom Marić, također nekadašnjom rukometašicom Zadra, pa u Mocirama nisu željeli dopustiti da se taj sretni trenutak ne obilježi na prvoj sljedećoj utakmici. Tako je Jeraku darovana njegova velika fotografija u napadačkoj akciji kakvih je Nino u karijeri valjda imao na milijune…
Nastavio je Zadar pomalo svečarski i na utakmici protiv Preloga pa su gosti veći dio prvog poluvremena držali priključak, uglavnom do dva razlike. Do odmora Zadar je podignuo prednost do plus četiri, jer je proradila veza iz vanjske linije Mijolović – Babić. Zaigrao je Mijolović iako je rame i dalje problematično.
– S Mijolovićem u igri imamo sasvim drugačiju dimenziju. To se vidjelo i protiv Preloga – rekao je Frane Kardum, trener Zadra. I doista vidjelo se, a kad je Zadar još malo stisnuo početkom nastavka gosti su znali da je utakmica izgubljena. Tako je Zadar došao do prvih bodova i najavio da će svima u Mocirama biti težak protivnik.


ZADAR – PRELOG 31 (15) : 25 (11)


ZADAR – ŠD Mocire. Gledatelja: 200. Suci: Mandić (Solin), Žanko (Sinj).
ZADAR: Zelić 5, Golem, Bukva 4, Jerak 1, Malenica 1, Rogić, Mijolović 5, Šimičević 6, Maričić, Malčić, Marača, Klasanović, Čirjak 2, Babić 7 (1), Barišić, Cota. Trener: Frane Kardum.
PRELOG: Žeželj, Halić, Horvatić 4, Matić 1, Bergovec 3 (1), Najman, N. Martičević 2, Bratković 2, Mikloša, Lončarić, Belić 3, Logožar, Malek 1, Krajner 4, Janušić 5, Z. Martinčević. Trener: Dubravko Hozjak.
Sedmerci: Zadar 1 (2), Prelog 1 (2).
Isključenja: Zadar 16 minuta (Mijolović 2+2+2, Malenica 2+2, Klasanović 2+2, Barišić); Prelog 10 minuta (Horvatić, N. Martičević, Bratković, Belić, Janušić).