U OB Zadar još nisu imenovani izvršitelji za rad tijekom štrajka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Radikalizacija štrajka liječnika znači da sve one usluge koje pacijenti ne mogu dobiti nedjeljom neće moći dobiti niti u normalno radno vrijeme

Iako su medicinske sestre/tehničari prekinuli štrajk, njihovo normalno obavljanje svakodnevnih poslova malo će značiti u slučaju najavljene radikalizacije štrajka liječnika. Iako se jučer u Općoj bolnici Zadar više-manje radio isti opseg posla kao i tijekom gotovo dva tjedna štrajka, već ovih dana situacija bi se mogla bitno promijeniti - i to na gore za pacijente. Kako s Ministarstvom nije postignut nikakav dogovor, tvrdi Hrvatski liječnički sindikat na čelu s dr. Ivicom Babićem, radikalizacija štrajka njihovo je posljednje oružje, a primjenjivat će se u svim sindikalnim podružnicama na području Hrvatske, pa tako i u Zadru.

- U zadarskoj bolnici za vrijeme štrajka gotovo 95 posto ambulanti radilo je samo hitnoće po režimu rada od 48 sati tjedno. Najavljena radikalizacija odnosi se na sve sindikalne podružnice pa tako i na zadarsku, a to znači da se ovi "mali ustupci" za pacijente koji su se radili do sada više neće raditi, već se u potpunosti prelazi na nedjeljni rad, naravno uz sve one stvari koje su izuzete, a to su briga za odjelne pacijente, djecu, trudnice i rodilje, psihijatrijske, onkološke bolesnike i slično, najavila je dr. Milka Matešić Hoti, predsjednica sindikalne podružnice HLS-a u OB Zadar. Napomenula je, također kako zadarska bolnica još uvijek nije imenovala izvršitelje dužnosti, odnosno izvršitelje koje su ravnatelji dužni imenovati, a koji su obvezni obavljati poslove tijekom štrajka.

Za pacijente radikalizacija štrajka znači da sve one usluge koje ne mogu dobiti nedjeljom u bolnici neće moći dobiti niti u normalno radno vrijeme. Kao i nedjeljom radnim danom trebali bi raditi samo dežurni liječnici, a tamo gdje rad nije organiziran u dežurstvima ravnatelj institucije mora organizirati rad. Hitni pacijenti, kao i ostali neće biti životno ugroženi, no ako mogu morat će na čekanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno