Na igralištu vire šiljci i padaju golovi pa učenici tjelesni imaju u učionicama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Učenici područne Osnovne škole Bartula Kašića na Bokanjcu satove tjelesnog odgoja primorani su odrađivati u svojim učionicama. Uskraćeni su za školsku dvoranu, koja je, zbog velikog broja djece prenamijenjena u učionicu.

Igralište u blizini škole, koje je u vlasništvu Mjesnog odbora, također ne mogu koristiti jer je nesigurno za djecu. Željezna ograda oko igrališta slomljena je, a opasni šiljci koji iz nje "vire" predstavljaju veliku opasnost jer se djeca u igri mogu ozlijediti. Osim toga, golovi koji su tamo postavljeni, nisu učvršćeni, pa stoga nije moguće niti koristiti ih. 

S problemom su upoznati u upravi Osnovne škole Bartula Kašića, te je i zamjenica ravnateljice, Vera Šušić, osobno obišla igralište.

Uvjerivši se u neprimjerene uvjete koji tamo vladaju, od ove je školske godine zabranila da se nastava iz tjelesnog odgoja tamo održava.

- Kada sam vidjela uništenu ogradu oko igrališta, golove koji svaki trenutak mogu pasti na nekog, zabranila sam da se igralište koristi, pojasnila je Šušić. Dodaje kako se trenutno nastava iz tjelesnog odgoja održava u učionicama, no, to djeci nije dovoljno.

- U sklopu škole je dvorana koju smo zbog nedostatka prostora, a velikog broja učenika morali prenamijeniti u učionicu. Tako djeca tjelesni imaju u svojim učionicama, malo se rastegnu i to je to. Nedostatak prostora veliki je hendikep za održavanje kvalitetne nastave iz spomenutog školskog predmeta, a u cijeloj priči upravo su djeca najviše zakinuta.

Olivio Meštrović, predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac, potvrdio je kako se nastava tjelesnog odgoja ne održava na igralištu već neko vrijeme. Pojašnjava kako je razlog tome bio gol koji nije bio dobro pričvršćen, te je pao, no srećom nitko nije bio ozlijeđen.

Odmah se krenulo s pričvršćavanjem golova, te je igralište osposobljeno da učenici mogu tamo odraditi nastavu iz tjelesnog.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno