"Nova adresa" Drage Bosnića

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

U izdanju zadarskog nakladnika ZADIZ-Zadar objavljena je najnovija knjiga zadarskog književnika Drage Bosnića pod nazivom "Nova adresa". Ovo je ujedno i peta po redu autorova zbirka pjesama, a koja sadrži pedesetak pjesama pisanih u kratkoj formi. I u ovoj knjizi Bosnić ostaje vjeran svom izričaju a to je: zenovskom mudrošću i otvorenim srcem, sa što manje riječi, izreći što je moguće više.

U prvom dijelu knjige autor u polemičkom postupku propituje osobne spoznaje o Zadru, Dalmaciji, Hrvatskoj i svijetu, u prostoru i vremenu u kojem živi. U drugom dijelu knjige Bosnić nam predstavlja pjesme uglavnom ljubavne tematike, često nam dajući novi pogled na nama svima dobro znane ljubavne teme.

Podjetimo, Drago Bosnić rođen je 1951. godine u Opatiji, od 1954. godine živi u Zadru, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Do sada je objavio zbirke pjesama: "Da na miru odem" (1997.), "Čisto plavo" (2001.), "Zrna ljubavi" (2004.) i "Gdje živi ljubav" (2009.) kao i knjigu "Aforizmi" (2002.) sve u izdanju ZADIZ-Zadar.

Prema najavama autora već sljedeće (2015.) možemo očekivati novu Bosnićevu knjigu pod nazivom: "Dječak u srcu". 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno