Obilježena 23. obljetnica osnutka Otočkog bataljuna

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA
Prije same svečanosti u prostorijama Udruge upriličena je izložba ratnih fotografija Otočkog bataljuna

Prigodnom svečanošću ispred prostorija Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice - Jarusi na Brodarici, obilježena je 23. obljetnica osnutka Otočkog bataljuna. Otočki bataljun je bila postrojba bodula i vlaja zadarskog kraja, ali i gradskih momaka i cura s Brodarice, Puntamike i ostalih gradskih četvrti koja je prema riječima izaslanika predsjednika RH Ive Josipovića, viceadmirala Ante Urlića, ispunila sve zadaće koje su postavljene pred nju. Sve okupljene ispred društvenog doma na Brodarici, pozdravio je ratni zapovjednik Joško Pulja, koji je naglasio da se u ove dane, krajem rujna, preživjeli hrvatski branitelji sjećaju svojih poginulih suboraca Denisa Špike, Dragana Špara, Miljenka Zorića i Danijela Grbina te 25-orice ranjenih u borbi za slobodu Hrvatske.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, također jedan od pripadnika ove postrojbe, rekao je da je Otočki bataljun išao uvijek tamo gdje je trebalo. Od Smrdelja, Poličnika, Velebita pa sve do Dubrovnika gdje je za vrijeme Oluje branio državnu granicu. Zajedništvo u ratu, nastavio je Kalmeta, nastavljeno je u miru pa tako nema obljetnice iz Domovinskog rata u kojoj Otočki bataljun ne daje svoj doprinos.

Neposredno prije obilježavanja obljetnice osnutka pripadnici Otočkog bataljuna položili su vijence na Gradskom groblju Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno