Zadarski HGSS-ovci sa stijene spasili tri kozlića

Slika korisnika admin

Tri kozlića, koja su iznemogla na stijeni iznad ušća Zrmanje danima čekali pomoć, u ponedjeljak navečer spašeni su akcijom zadarskog HGSS-a. Preko Centra 112 vlasnik je u ponedjeljak pozvao pomoć, jer životinje su krenule "ispenjati" stijenu visine sedamdesetak metara te su na visini od četrdesetak metara ostale na jednoj izbočini, a zbog iznemoglosti i straha nisu mogle dalje. U ovu "stijensku avanturu" krenulo je sedam kozlića, dva su se uspjela popeti do vrha, dva su pala i uginula, a tri su posljednjih nekoliko dana čekali pomoć.

Odmah nakon dojave na teren su se uputila dva člana HGSS stanice Zadar. Po dolasku, na stijenu se popeo Ivica Galac te je vidjevši stanje u kojemu su kozlići shvatio da će morati pozvati pomoć. Stiglo je još pet članova HGSS-a, na vrhu stijene napravili su sidrište, a potom su dva spasioca, jedan po jedan, užetom spuštani do Galca koji je čuvao kozliće. Svaki od spasioca je s po jednim kozlićem u "tandemu" spušten do dna stijene te je akcija prošla bez posljedica. Sva tri kozlića su spašena, a ubrzo će im se vratiti i snaga.

- Mislio sam da će nakon što se popnem kozlići skupiti snagu i sami se vratiti natrag, ali bili su iznemogli i mirni. Nisu mogli skočiti, pa sam ih skupio i pozvao pomoć. Proveo sam s njima tri sata na stijeni. Po dolasku još pet kolega uspjeli smo ih spustiti jednog po jednog i spasiti svu trojicu. Njihov vlasnik bio je presretan, a i meni je ovo jedna od najdražih akcija, kaže nam Ivica Galac dodajući kako je akcija spašavanja uspješno privedena kraju oko 22 sata.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno