Dijana Vican prisegnula na rad za dobrobit Sveučilišta u Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Predajem Vam žezlo, kao znak časti i vlasti. Nadam se da ćete uložiti sve svoje umne i intelektualne sposobnosti u razvoj ovog Sveučilišta, tim riječima odstupajući rektor dr. sc. Ante Uglešić predao je Sveučilište u Zadru na upravljanje novoj rektorici dr. sc. Dijani Vican. Ceremonija inauguracije nove rektorice održana je u Svečanoj dvorani Sveučilišta, pred velikim brojem uzvanika koji su dvoranu ispunili do kraja. Dvojica biskupa, zadarski Želimir Puljić, i šibenski Ante Ivas, ministar Vedran Mornar, rektori hrvatskih i inozemnih sveučilišta, te brojni dekani, predstavnici Grada, Županije, jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji, brojni gosti nazočili su svečanosti koju je vodila dr. sc. Iris Tićac.

U svojem, mogli bismo reći, oproštajnom govoru, dr. sc. Ante Uglešić kazao je kako nije riječ samo o odstupanju od dva uzastopna rektorska mandata, već je to ujedno prilika oprostiti se od njegova osamnaestogodišnjeg kontinuiteta obnašanja odgovornih dužnosti na nekadašnjem Filozofskom fakultetu u Zadru i njegovu sljedniku Sveučilištu u Zadru.

Nakon svečane predaje insignija novoj rektorici ona je održala nastupni govor u kojem je napomenula kako je prilikom kandidature bila vođena jednom vremenskom perspektivom, kojim ciljevima posvetiti četverogodišnji mandat.

- U društvu u kojem je znanje vrijednost i imperativ, Sveučilište u Zadru će nastaviti graditi svoj institucionalni visokoobrazovni identitet sa studijskim programima, novim kurikulumima i novim modelima učenja, što i jesu referencijalne vrijednosti visokog obrazovanja. Sveučilište u Zadru ističe integriranost kao svoje temeljno obilježje, posebnost i prednost, a napose u organizacijskom i financijskom smislu, poručila je dr. sc. Dijana Vican.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno