Nazor: Navijači su nam dali srce i adrenalin

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
ISKORISTITI POTENCIJAL - Ante Nazor

"Čestitam svojim igračima, a prvenstveno publici na ovakvom ambijentu i potpori", rekao je Ante Nazor nakon pobjedničkog otvaranja ABA lige.

- Znao sam da će to biti tako, iako su neki priželjkivali da ovaj Zadar neće imati potporu s tribina. Dali su nam srce i adrenalin i moj posao je bio samo da to prenesem na momčad - dodao je trener Zadra.

- To je ono kako trebamo ulaziti u svaku utakmicu na domaćem terenu. Mlada smo momčad i igrači moraju shvatiti da je to rat u obrani da bi u napadu mogli uživati. U najavi sam rekao da neće biti dobra utakmica, ali da je najvažnija pobjeda.

Nazor je ponovio da ova momčad ima veliki potencijal da raste iz utakmice u utakmicu.

- Imamo veliki raskoš talenta, ali igrači moraju naučiti raditi na sto posto što se tiče obrambenog intenziteta, te skoka i trke u oba smjera.

Cibona je limitirana na samo 53 poena.

- Napravili smo situaciju koja nije ugodna za ovog protivnika, kojemu mnogi prognoziraju i doigravanje ABA lige. Jednostavno se ti igrači nisu navikli ponašati u tim situacijama, jer su primali loptu dalje od mjesta gdje žele. Zato smo kontrolirali utakmicu. Njihovo vraćanje bilo je na naše greške, a ne na njihovu kvalitetu. Sjetite se samo početka od 9:0, kada su našom greškom došli gotovo do egala. Isto tako i u drugom poluvremenu. To je danak mladosti, ali ako se ovako borimo i uz ovu potporu i srce koje nam je Tornado dao, a mi smo ga nastojali vratiti na parketu, to će ići sve bolje i bolje.

Novopridošli Glenn Cosey i Ivan Marinković predvodili su Zadar po postignutim poenima.

- Ne bih htio nikoga pojedinačno spominjati, jer sam rekao da nastupamo kao kolektivno oružje. Tu ima mnogo igrača koji imaju velike rezerve. Sve što radimo radit ćemo timski - rekao je Nazor pa zaključio.

- Može to biti još mnogo jače i bolje. Može se brže trčati, moraju se blokovi bolje raditi i mora se imati strpljenje, jer imali smo i nekoliko ishitrenih šuteva. To su stvari na kojima moramo raditi svaki dan da bismo rasli iz utakmice u utakmicu. To je jedini put.

Slaven Rimac, trener Cibone, nije imao druge nego čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi.

- Očekivali smo tvrdu utamicu na mali broj koševa. Presudilo je osam- deset laganih poena Zadra iz tranzicije i skoka u napadu, koje mi nismo imali. Šuterski nijedna momčad nije bila raspoložena i onda je to bila prevaga. Osim toga, 21 izgubljena lopta za ovakvu utakmicu je previše. Na račun toga su imali osam posjeda više. Iako nas statistički nisu nadskakali, imali su više direktnih poena iz skoka u napadu. Čestitke Zadru na pobjedi, raspored je vrlo gust i nema vremena za plakanje. Okrećemo se sljedećoj utakmici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno