Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marinković: Vjerovali smo do kraja i bili u pravu

30.09.2016. 22:00
Marinković: Vjerovali smo do kraja i bili u pravu


Na poluvremenu smo znali da imamo dobar rezultat s obzirom na to kako smo igrali. Znali smo i da se moramo nastaviti boriti, igrati što čvršće i vjerovati u pobjedu do samoga kraja. Tako je i bilo, vjerovali smo i bili u pravu – kazao je Marinković
“Ivane, Ivane”, skandirala je zadarska publika Ivanu Marinkoviću nakon pobjede protiv FMP-a. Iako će on sam odmah istaknuti da je za to zaslužna cijela momčad, kada netko zabije 32 od 78 poena jasno je da mu pripada epitet junaka susreta.
– Bila je to stravično teška i važna utakmica za nas, a samim time i vrlo bitna pobjeda i zbog bodova i zbog samopouzdanja za nastavak sezone. Obje momčadi su bile vrlo nervozne, što se vidi po postotku ubačaja za tri poena. Osjetio se pritisak – kazao je centar Zadra.
– Katastrofalno smo otvorili susret, gubili i preko deset razlike, ali pokazali smo karakter. Nije bilo lako većim dijelom susreta juriti rezultat, ali smogli smo snage da, uz malo sreće u završnici, okrenemo to u našu korist. Čestitam momcima, jer smo ostavili srce na terenu i hvala publici koja nam je bila vjetar u leđa.
U drugom poluvremenu Zadar je izgledao mnogo bolje nego u prvom. Što se dogodilo u svlačionici?
– Na poluvremenu smo znali da imamo dobar rezultat s obzirom na to kako smo igrali. Znali smo i da se moramo nastaviti boriti, igrati što čvršće i vjerovati u pobjedu do samoga kraja. Tako je i bilo, vjerovali smo i bili u pravu.
Skromni Beograđanin o skandiranju zadarske publike tek će kratko:
– Naravno da je to nešto, što svaki igrač može samo poželjeti i puno mi to znači. No, mnogo je važnije da smo ABA ligu otvorili pobjedom. Svjesni smo kakvi nas protivnici sada očekuju i pokušat ćemo izvući maksimum – zaključio je Marinković.
Boris Barać, još jedan od junaka prve ovosezonske pobjede, uoči današnjeg gostovanja u Podgorici kaže:
– Sigurno da je mnogo lakše ići tamo s dva boda na kontu. Nismo imali baš vremena za odmor, ali pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo i pružiti otpor tom jakom protivniku. Pa ako nam se ukaže prilika… Budućnost je u prvom kolu dobila Cedevitu u Zagrebu i jasno je da je i protiv nas favorit. Osim toga, nemamo baš dobra iskustva s njima u službenim utakmicama. Čeka nas teška borba, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti – kaže krilni centar Zadra.