Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dan PP Vransko jezero

02.10.2017. 16:15
Dan PP Vransko jezero


U povodu proslave Dana Parka prirode Vransko jezero i obilježavanja Europskog dana promatranja ptica, PP Vransko jezero ove je subote otvorio vrata svim ljubiteljima ptica i zainteresiranim posjetiteljima. Sudjelovanje u programu kao i ulaz na sva tri info centra bili su besplatni za sve ljubitelje prirode i ptica, rekreativce i zainteresirane posjetitelje.
Posjetitelji su mogli sudjelovati u šetnji poučnom drvenom stazom u Ornitološkom rezervatu uz stručno vodstvo i promatranje ptica durbinom i dalekozorima.
Na info centru Kamenjak, ljubitelji prirode mogli su uživati u ljepoti pogleda na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, maslinike i suhozide te morsko plavetnilo prošarano brojnim otocima.
– Uz sve te ljepote, po pristupačnim cijenama posjetitelji su uživali i u tradicionalnim proizvodima u kušaonici Kamenjak, ističe Dorotea Kurtov, stručna suradnica za edukaciju u javnoj u JJ PP Vransko jezero.
Na info centru Prosika moglo se prošetati poučnom stazom i upoznati s ribljim svijetom Vranskog jezera te suhozidnom gradnjom.
Mnogi su se prepustili čarima močvare i uživali u ptičjem svijetu, bilo samostalno, bilo uz stručno vodstvo.
Program promatranja ptica uz stručno vodstvo u Parku prirode organiziran je u subotu na drvenoj poučnoj stazi na Crkvinama, u dva termina, s početkom u 12:30 i 17 sati. Program je trajao od 45 minuta do sat vremena.