Zadranke prvoligašku sezonu počele pobjedom u Puli

Slika korisnika valentinam
Za završnicu zaslužile peticu
Autor: 
ZKK ZADAR
PROSLAVILE PRVU POBJEDU U SEZONI - Košarkašice Zadra nakon dvoboja u Puli

Nakon prve dvije četvrtine bilo je plus 17 za Pulu, u 27. minuti domaće su imale velikih plus 16 (59:43) da bi na kraju završilo plus pet za Zadranke na otvaranju nove prvoligaške sezone.

- Ne znam zašto smo tako loše reagirali u prve dvije četvrtine. Možda umor od putovanja, ili nešto drugo, sada nije toliko ni važno jer su djevojke sve nadoknadile u drugom poluvremenu - rekla je Marija Mazija, trenerica Zadranki koje su, činilo se, već na poluvremenu potpisale predaju. No, ponovno je, kao puno puta prošle sezone, treća četvrtina bila forte Zadranki koje su najprije nadoknadile veliki minus, potom i povele te u konačnici sačuvale pobjedu.

- Dosta nas je poremetila ozljeda Ane Mandić koja je dobila neugodan udarac u nos na jednom polaganju. Kasnije je smogla snage vratiti se u igru da bi malo nakon toga ozlijedila skočni zglob. Nisam bila zadovoljna našom reakcijom u obrani, pa nam se tako dogodilo da je u prvoj četvrtini samo Nina Dedić radila faulove, i to tri. Ostale kao da se nisu uključile u utakmicu, nismo bili rastrčani, igrali smo upravo onako kako je Puljankama odgovaralo - dodaje Mazija.

Serijom 14:0 u posljednje tri minute druge četvrtine domaće su došle na plus 17, što je bila i njihova najveća prednost.

- Na poluvremenu je dogovor bio podignuti čvrstinu u obrani i iz toga pokušati otvarati kontru i polukontru. Djevojke su upravo u tom dijelu odlično reagirale. Jelenković, Oštrić i Jelovac su pritiskale bekove Puljanki što se pokazalo vrlo učinkovitim. Ubrzali smo igru i u kontri pogađali s vanjskih pozicija, ili se išlo na polaganje za Dedić i Nikpalj.

Opširnije u sutrašnjem tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno