Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rektorica Sveučilišta u Zadru primila studente prve godine

01.10.2018. 19:31
Rektorica Sveučilišta u Zadru primila studente prve godine


U povodu početka akademske godine 2018./19., Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican jučer je u Svečanoj dvorani primila studente prve godine preddiplomskih integriranih studija, točnije njih 1094.
U 9 sati održan je susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija, a u 10 sa studetima prve godine dvopredmetnih studija i studentima prve godine intergriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću.
Vican im je zaželila toplu dobrodošlicu i u kratkim crtama ih upoznala s načinom studiranja na zadarskom Sveučilištu.
-Pokazali ste se uspješnima u završavanju srednjoškolskog obrazovanja, u polaganju državne mature koja je putovnica u visoku razinu obrazovanja, ali je i ispit zrelosti. Pokazali ste da dobro znate što hoćete, a to je viši, bolji, konkurentniji i profesionalniji poziv. Time su se spojili naši i vaši ciljevi, i zato smo danas zajedno, kazala je Vican dodavši kako su, opredjelivši se za zadarsko sveučilište, napravili dobar izbor jer su plodovi sveučilišta, i nakon 600 godina postojanja, i dalje uspješni i izvrsni studenti i profesori. Nastojanja Sveučilišta da se to održi nisu nimalo izblijedila, dodala je.
Vican je naglasila kako je ponosna što su odabrali hravtsko sveučiište za svoje profesionalno formiranje, te kako svakom studentu Sveučilište omogućuje iskustvo učenja u drugim državama a, osvjedočenost da je konkurentno, ono pokazuje primanjem studenata iz drugih zemalja čiji interes svake godine sve više raste.
Rektorica je studentima poručila i da budu aktivni, da se uključe u volonterske aktivnosti, Studentski zbor i klub koji su otvoreni za sve njihove ideje, angažmane, projekte. Tu je i centar za sport koji nudi ponudu sportskih aktivnosti, zatim centar za strane jezike, pjevački zbor, … Sveučilište je studentima omogućilo zaista širok spektar aktivnosti koje mogu pohađati uz studij.
Istaknula je kako je mnogo događanja unutar Sveučilišta pa je sve studenet pozvala da sudjeluju, da ne pomišljaju da su aktivnosti „za nekog drugog“.
-Sva predavanja, promocije knjiga, konferencije, radionice i dr., sve te aktivnosti su za vas, poručila je.
Pozvala je studente i na odgovornost.
-Studijski rad pretpostavlja samoodgovornu redovitost u stjecanju novih znanja, puno čitanja, promišljanja, kontinuiran rad te osvještavanje društevnih i kulturnih vrijednosti kroz međusobno poštivanje i podjeljenu odgovornost svih nas zajedno, kazala je naglasivši da svakako budu domaćini kolegama s drugih sveučilišta na aktivnostima koje se priređuju u Zadru.
Također, naglasila im je da Uprava sveučilišta nije kabinetski zatvorena.
-Natječite se u iskazivanju svojih talenata i u prijateljstvu. Dijelit ćemo s vama, ako ih bude, sve probleme. Vrata rektorata otvorena su svima!, kazala je za kraj.