Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zlatnina i bakar najzanimljiviji i najunosniji plijen ovih dana

01.10.2018. 08:14


Kako doznajemo iz policije, tijekom proteklog vikenda, na području PU zadarske evidentirane su četiri teške krađe. Čini se kako su zlatnina i bakar bili najzanimljiviji i najunosniji plijen ovih dana.
Tako je sa srijede na četvrtak u Bibinjama, nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 64-godišnjaka, odakle je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.
Drugi slučaj se odigrao u petak u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru, kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 38-godišnjaka, odakle je otuđio novac i zlatni nakit. U ovom slučaju procijenjena materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.
Isti dan i u ulici Put Murvice u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 52-godišnjakinje, odakle je otuđio zlatni nakit te joj nanio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.
Lopovi se nisu držali samo gradskog područja, pa su tako u noći s četvrtka na petak u Murvici Donjoj, provalili u metalni kontejner u vlasništvu 50-godišnjaka, odakle su otuđeni bakreni dijelovi kotla. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja u sva četiri slučaja državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog teške krađe.