Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NK ZADAR Župan: S obzirom na tijek susreta, zadovoljni smo bodom

01.10.2019. 08:31
NK ZADAR Župan: S obzirom na tijek susreta, zadovoljni smo bodom


Momčad sa Stanova u 6. kolu Treće HNL jug osvojila je bod na gostovanju u Hrvacama. Konačan rezultat ovog dvoboja je 2:2 i s obzirom na tijek zbivanja konačnim ishodom mogu biti zadovoljne obje momčadi. Zadru je u potpunosti pripalo prvo poluvrijeme u kojem je imao dominaciju, a domaćinima nastavak utakmice. Bio je to dvoboj u kojem je Zadar poveo zgoditkom Roka Nakića u 29. minuti susreta, ali su primili gol u najnezgodnijem trenutku, u 45. minuti, te se na odmor otišlo s rezultatom 1:1. U nastavku su Hrvace bile bolje, stvarale šanse i to okrunile pogotkom u 72. minuti kada je Luka Ivanović donio prednost svojoj momčadi. Bio je to ujedno i kontroverzan trenutak koji je donio veliku ljutnju u momčadi i vodstvu Zadra s obzirim da je pogodak najprije poništen zbog zaleđa, da bi glavni sudac nakon velikog pritiska domaćina, svoju odluku preinačio i pokazao na centar. Međutim, Zadar se nije predavao i u 87. minuti Dragan Župan s kreča ponovno utakmicu u rezultatskom smislu vraća na početak. Prethodno je Kristijan Jurić srušen u šesnaestercu domaćih nakon čega je sudac Luka LIković pokazao na bijelu točku. Valja naglasiti da je trener Marko Pinčić u potpunosti pogodio uvođenjem Župana u igru u 70. minuti iako je bilo upitno hoće li uopće nastupiti zbog još nedovoljno zaliječene ozljede ramena.
– S obzirom na sve što se događalo tijekom ove utakmice mislim da možemo biti zadovoljni osvojenim bodom – kazivao je jučer Dragan Župan koji ozljedu ramena vuče još od utakmice u Dubrovniku.
– Prvi trening sam odradio u petak i u dogovoru s trenerom Pinčićem odlučili smo se da putujem u Hrvace. Plan je bio, ako bude potrebno da ću bez obzira na bolove odigrati koju minutu u toj takmici. Ne želim to potencirati jer se zna da sam već puno puta pod injekcijama nastupao za svoj Zadar i ništa čudno nije se dogodilo niti u Hrvacama. Nama je u potpunosti pripalo prvo poluvrijeme, dominirali smo u svim segmentima igre i poveli vrlo rano. Međutim, onda nam se dogodila ta 45. minuta kada smo neoprezno primili zgoditak i sve se okrenulo. U nastavku su Hrvace preuzele konce igre u svoje ruke i Zadar je opasno visio.
– Istina, u drugom poluvremenu obrnuta situacija na travnjaku. Hrvace su dominirale, a mi smo se branili. Trener Pinčić je od mene tražio da uđem u igru i povežem redove, ali imali smo nesreću da smo praktički odmah nakon što sam kročio na travnjak primili taj drugi pogodak. Najprije je sudac na asistenciju svog pomoćnika sudio zaleđe, da bi nakon neviđenog pritiska domaćina priznao pogodak. Međutim, nama nije bilo niti na kraj pameti predati se. Nastavili smo napadati i to nam se isplatilo u 85. minuti kada je suđen jedanaesterac za nas. Trener je tražio da ga izvedem i realizirao sam tu najstrožu kaznu. Želim ovaj pogodak posvetiti svom kumčetu Sofiji. U nama je proradio inat i željeli smo postići i taj treći pogodak koji bi nam donio pobjedu. Međutim, sudac je, unatoč tome što je pokazao četiri minute produžetka, nakon dvije sudio kraj. U svakom slučaju pokazali smo karakter i sada se okrećemo dvoboju koji je pred nama. Na Stanove stiže Jadran LP i jedini ishod koji nas u toj utakmici zanima je pobjeda – kazao je na kraju razgovora Dragan Župan.