Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Posedarci dvaput vodili, na kraju ipak izgubili

01.10.2020. 11:54


U neizvjesnoj utakmici 7. kola Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje poražen je u Metkoviću od Neretve rezultatom 3:2. Dvaput su Posedarci vodili u ovome dvoboju, najprije golom Vedrana Smokrovića u 8. minuti, a nakon toga i Roka Jurića u 35. Međutim kapetan domaćih Domagoj Kuran (20', 77'), te Duje Medak (40') pobrinuli su se da tri vrijedna boda ostanu Metkovčanima. Šteta, jer Posedarci su bili vrlo blizu osvajanja, barem jednog boda.
 


Rapsodija pogodaka
Nije moglo bolje početi za momčad iz Posedarja, već u 8. minuti poveli su u Metkoviću. Smokrović se našao na pravom mjestu u šesnaestercu gostiju i povratnu loptu Rončevića sa šest, sedam metara zakucao u mrežu Neretve – 0:1. Domaćin želi što prije poravnati rezultat i sve snage šalje u napad. U 15. minuti Posedarci su opasno "visili", Medić je pogodio gredu s dvadeset metara. Tri minute kasnije ponovno se trese okvir gostujućih vrata. Ovoga puta u glavnoj ulozi je Okić koji pogađa vratnicu s desetak metara. Igrala se 20. minuta kada je Neretva izjednačila. Izborili su prekid, a nakon centaršuta s dvadeset metara, kapetan domaćih Kuran uklizao je na drugoj vratnici i loptu poslao u mrežu nemoćnog Ivančića – 1:1. Nakon toga trgnuli su se ponovno Posedarci i preuzeli terensku inicijativu, te ovoga puta oni tresu okvir suparničkog gola. Brkić se u 25. minuti fantastično solo prodorom oslobodio svojih pratitelja i našao "oči u oči" sa suparničkim vratarom. Nažalost po Posedarce, pogađa vratnicu umjesto mreže. Kako nesreće ne dolaze same nekoliko minuta kasnije ozlijedio se strijelac vodećeg pogotka Smokrović zbog čega je morao napustiti travnjak. A onda u 35. minuti Hrvatski vitez ponovno dolazi do prednosti. Rončević je nakon solo prodora oštro tukao, Kozina samo kratko odbio do natrčalog Jurića koji posprema loptu iza leđa nemoćnog vratara domaćih – 1:2. U 39. minuti siguran je Ivančić nakon odličnog udarca Okića sa 16 metara. Ali, ni tu nije bio kraj zgodicima u prvom dijelu. Igrala se 40. minuta kada domaćini ponovno anuliraju gostujuću prednost. Nakon jedne odbijene lopte Medak volejom sa ruba šesnaesterca para mrežu Posedaraca – 2:2. Bilo je to vrlo sadržajno prvo poluvrijeme.
 


Kobni Kuran
U nastavku ponovno prvi prijete Igrači Hrvatskog viteza. Igrala se 60 minuta kada se Brkić ponovno našao oči u oči sa domaćim vratarom Kozinom koji iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. U 63. minuti zatresla se mreža Metkovčana, ali ništa od pogotka gostiju. Vukadinović je pogodio nakon gužve u šesnaestercu, ali suđeno je zaleđe. Dvije minute kasnije ponovno slična situacija i isti igrač, Vukadinoviću je ponovno zbog zaleđa poništen pogodak. Dvije minute kasnije u šansi se našao Jokić, ali Ivančić je na visini zadatka. U 75. minuti ponovno Posedarci tresu vratnicu, nakon ubačaja Ivandića, Nino Jurjević s dva metra umalo nije precizan. A onda stiže kazna na drugoj strani. Ponovno je strijelac Kuran koji u 77. minuti nakon prekida glavom pogađa za vodstvo domaćina – 3:2. U 88. minuti Posedarci su bili blizu novog izjednačenja. Ivandić je odigrao povratnu loptu za Brkića koji jučer jednostavno nije imao sreće. Njegov udarac brani Kozina. Igrala se 90. minuta kada je Metkovčanima poništen pogodak, ponovno zbog zaleđa. Nažalost, vremena za povratak HV Posedarja više nije bilo.
 




NERETVA       3
HV POSEDARJE       2


METKOVIĆ – Igralište Iza Vage. Gledatelja: 100. Sudac: Paško Mandić (Prgomet). Pomoćnici: Toni Čelić (Split) i Dinko Kukulj (Imotski). Strijelci: 0:1 Smokrović (8'), 1:1 Kuran (20'), 1:2 Jurić (35'), 2:2 Medak (40'), 3:2 Kuran (77'). Žuti kartoni: Jerković (Neretva), Vukadinović (HV Posedarje). Crveni:-.
NERETVA: Kozina, Kuran. Rodin Medić (od 56' Sršen), Okić, Jerković, Ljubić, Miličević, Raguž (od 66' Pehar), Čupić (od 56' Zovko), Medak. Trener: Damir Borovac.
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Klanac, Paleka (od 74' Ivandić), Rončević (od 74' Jurjević-Adžić), Smokrović (od 34' Vukadinović), Ivković (od 52' Jukić), Šušak, Jurić, Remšak, Brkić, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta.