Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pristup sa zapadne strane zbog sigurnosnih razloga

01.10.2021. 10:51


Parking, vječni problem zadarskih ulica i vječna inspiracija za pritužbe čitatelja. Naime, javio nam se nezadovoljni čitatelj kazavši kako je u Ulici Franje Petrića uređen parking na koji se ne može ući bez »penjanja na trotoar«.
Podsjetimo, stanari te ulice u srpnju su tražili sastanak s gradonačelnikom Dukićem revoltirani »paukovom čistkom« s obzirom da naprosto nisu imali gdje parkirati pa su, kako su tada ispričali, bili primorani prekršajno parkirati.
Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti, koji ih je tad saslušao i obećao im rješenje, objasnio nam je i sada zašto je takav pristup na novouređeni parking.
– Kako nije bila riječ o gradnji, već isključivo o uređenju predmetne čestice zemlje za istu je uređen jedini mogući postojeći pristup sa zapadne strane i siguran sam da će svatko dobre namjere razumjeti i koristiti isti prvenstveno iz sigurnosnih razloga svih sudionika u prometu jer nije moguće osigurati pristup novouređenoj površini po cijeloj dužini postojeće prometnice. Niti jedan prigovor na uređenje nismo dobili, sačuvali smo zelenilo, razmještaj rasvjetnih tijela i u potpunoj mjeri pozitivan je odjek Mjesnog odbora na obavljene radove, kazao je Dujela dodavši da je obećano u mjesecu srpnju građanima realizirano u cijelosti na zadovoljstvo svih tijekom nepuna dva mjeseca.