Radi se na novoj tržnici-ribarnici i svećenikovoj kući, uredit će se plaža Oseka...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Ražancu se nastavljaju započeti projekti i planiraju novi
Kod ambulante u Ražancu izvode se radovi na izgradnji 1,7 milijuna kuna vrijedne tržnice - ribarnice. U tijeku je odabir izvođača radova za prvu fazu uređenja plaže Oseka u Ljupču u vrijednosti o 776.000 kuna plus PDV, a u pripremi je javna nabava za izvođača radova na dječjem igralištu vrijednom 315.000 kuna. Svećenikova kuća se obnavlja prilozima i donacijama mještana, kazao je Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac
Velimir BRKIĆ
»More« željeza u budućoj ribarnici

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno na južnoj strani Podvelebitskog kanala, živi ponajviše od mora i turizma te se kontinuiranu ulaže u ljepši izgled mjesta i potrebne sadržaje za bolji život mještana.
- Nakon ljetne pauze u Ražancu kod ambulante izvode se radovi na izgradnji 1,7 milijuna kuna vrijedne tržnice - ribarnice. Radovi bi trebali završiti do kraja godine, ističe Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac (Jovići, Krneza, Ljubač, Ljubački Stanovi, Podvršje, Radovin, Ražanac, Rtina).

Energetska obnova svećenikove kuće

Radove u iznosu od 1.127.507,81 kuna bez PDV-a, odnosno 1.409.384,76 s PDV-om, izvodi tvrtka Franja d.o.o. Zajedno s projektom dokumentacijom ukupna vrijednost je 1,7 milijuna kuna. Putem FLAG-a Tri mora osigurana su bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u iznosu od 1.285.368,49 kuna.
- Novi, suvremeni prostor i okoliš bit će poticaj društvenom životu, kao prostor okupljanja, druženja, ali i trgovine zdravom hranom koja uvelike utječe na kvalitetu života, kaže Jordan.
U centru Ražanca u tijeku je energetska obnova svećenikove kuće na kojoj je uslijed velike posolice u poznatoj ražanačkoj buri oštećeno pročelje. Projekt je pokrenuo donedavni ražanački župnik don Filip Kucelin, a radovi se izvode sredstvima i donacijama ovdašnjeg vjerničkog puka.
- U tijeku je razgledanje i ocjenjivanje ponuda javne nabave za izvođača radova na projektu »Uređenje i opremanje plaže Oseka« u Ljupču. Riječ je o prvoj od četiri faze radova koja je procijenjena na 776.000 kuna plus PDV, naglasio je Jordan.

Oseka u Ljubačkoj vali

Općina Ražanac je u suradnji s Turističkom zajednicom općine Ražanac uspješno pripremila i prijavila projekt koji će u prvoj fazi radova sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 250.000 kuna.
- Plaža se planira urediti na način da bude zabavno, sigurno i čisto mjesto za druženje uz more za djecu i odrasle, za aktivni odmor i relaksaciju, kaže Jordan.
Projekt uređenja plaže Oseka u Ljubačkoj vali podrazumijeva njezino uređenje i opremanje te dodavanje novih sadržaja; rampe za pristup osobama smanjene pokretljivosti, drvene šetnice ukupne dužine 455 metara, tuševa s biopročišćivačem i upojnim bunarima, dvodijelne kabine za presvlačenje, pametne klupe, pametnog solarnog stabla, stalaka za bicikle, kanti za reciklažu otpada, zaštitne ograde za plivače i tornja za promatranje ptica (birdwatching).
- U pripremi je objava javne nabave za izvođača radova na dječjem igralištu u Ražancu koje će biti opremljeno elementima maritimne tematike, kazao je Jordan.

Uređenje dječjeg igrališta

Projekt ribarnice-tržnice aplicirala je Općina, dok su projekt dječjeg igrališta zajednički aplicirali Turistička zajednica na čijem je čelu Ante Miletić i Općina. Dječje igralište će se izgraditi na ražanačkoj obali u vrijednosti od 315.545 kuna.
- U zajedničkom projektu dječjeg igrališta udio TZO-a Ražanac iznosi 41.312,50 kuna, a Općine Ražanac 274.232,50 kuna, navodi Jordan.
Cilj projekta dječjeg igrališta je opremanje elementima maritimne tematike i postavljanje edukativnih tabli duž 800 metara šetnice.
- Prema projektu igralište će biti opremljeno sa spravama koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu i kvalitetnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti. Nadalje, na igralištu će se postaviti i antistres gumena podloga koja omogućuje sigurnu igru, zaključuje Jordan.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)